swirya

Klagovecka

kategori: Allmänt
Hejhej! Vad har ni missat? Gårdagens huvudverk, frustration, dåliga träningar med T & F och en hemsk tröttsam skoldag. Det var det. Orkar inte gå in på detaljer riktigt. Idag så har jag vart hemskt morgontrött. Vet inte vad det är med mig. Hela denna veckan har vart hemsk och jag har mått skit nästan varje dag om jag ska ha något att klaga på. I vilket fall så åkte vi i klassen till Borås där vi kollade lite med designelever av kläder som vi ska fota. Spännande! När jag kom hem så begav jag mig ut på en efterlängtad löptur. Så himla underbart. Fyra kilometer på tjugo minuter. En bra förbättrning helt klart. Förra gången var det tre km på tjugo minuter. Heja mig! 
 
Med Tose gav jag mig an andra passet från marken i töm som funkade bättre än igår. Han har ingen bjudning alls men idag gjorde jag motsatsen till gårdagens försök. Igår så pushade jag på honom och idag så lät jag honom gå i vilket tempo han själv valde. Men när det kommer till galoppen så funkar det inte. Han galopperar som en travhäst travar typ. Styrkan finns där, men inte viljan. Slutade inte heller särskilt bra. Tålamodet hos mig var bättre än igår men Tose drog iväg när jag pressade han lite för mycket. Istället så släppte jag honom lös och tänkte han kunde röra sig lite fritt. Det slutade med att han sprang in i staketet. Lyckat. Nej, det funkar verkligen inte så bra mellan oss för tillfället men jag vet vad jag ska göra för att gå vidare. Kändes trots allt bättre innan jag åkte hem. Kloka ponny. Peppar, peppar. Inte ge upp nu. 
 


 
 
 

Moon.

kategori: Foton
Vart så fin fullmåne två dar i rad så ar tvungen att ta lite bilder. Desvärre blev det inte så fint för ljuset som befinner sig runt månen bli ganska fult på bild. Eller ja, på mina. Här är favoriten iaf. Btw, om det är någon som är en "workoutlista" på Spotify så får ni gärna länka. Hade vart awesome! 
 
 
 

Your favorite day? Don't think so.

kategori: Allmänt
Tisdag. Även kallad helvetets dag. Nä men vi har inte svenska hela förmiddagarna längre eftersom vi har ändrat schemat (HIGH FIVE) men idag fick vi istället sitta och lyssna på föreläsning i tre timmar om tobak och alkohol. Första två och en halv timmarna var intressant men resten kunde typ bara sova. Vart så sjukt seg idag. Yr, trött och seg. VARFÖR? Känts som jag skulle tuppa av vilken sekund som helst. Som tur var så blev jag lite piggare när en bekant till mig kom med sina tvillingar och skulle bli fotade i studion. Då fick jag en liten kick :D. Hihi. 
 
Kom hem lite tidigare och tränade lite med Toselino från marken. Först var jag lite för krävande så lino fick massa tråkig attityd. Han studsade runt men fann ingen balans eller harmoni så började om från noll. Tränade lite spagat vilket T tycker han är jätteduktig på. Sen gick vi mest runt och jag tränade på att vara tyst. Försöker smacka på honom ibland för att få igång honom, men det hjälper inte så ibland går det lite för långt. Blir typical ridskolenybörjarlektion. Trevligare utan smackningar i mägnder. Tose hängde med fint efter "omstarten". Tränade lite igångsättningar från halt och sen chilla vi lite bara. Efter så klippte jag manen. Blev sååå fint. Sen va han hur söt som helst idag. Dog lite. Macintosh säger hej. Hejhej. 
 
 

Monday.

kategori: Allmänt
Måndagen har gått relativt snabbt för mig som inte är ett ett så stort fan utav måndagagar. Speciellt inte denna. Men den var okej. Hade ett intressant studiebesök på en reklambyrå som gjorde det hela lite roligare.. Kollade senaste avsnittet av vd på vägen hem med bussen som gjorde att jag hade huvudverk hela eftermiddagen mer eller mindre. Finner typ inga ord för avsnittet. Älskar när Elena freakar sönder :'). Men det är riktigt spännande. Som vanligt. 
 
Ska försöka träna upp Flame så mycket som möjligt nu framöver så hon börjar muskla sig lite i kroppen. Hennes ägare hinner tyvärr inte med henne så mycket och det hade vart kul om hon fick upp lite kondis och styrka så det går att rida henne lite mer än att behöva tänka på att hon inte är igång för träning. Så jag red henne en stund i hagen som jag gjorde i lördas. Hon var dock helt annorlunda idag. Ostabil som sjutton och gick emot stödet av skänkeln ofta. Nickade mycket med huvudet och va inte alls tillfreds i munnen. Tror desvärre kindkedjan lyckades gå in i huden på henne när jag tog i tygeln. Misstänkte det iaf. Såfall inte alls kul :(. Får kolla upp det. Men hon började slappna av efter en stund så det va bättre. Så himla nyttigt att rida henne för min kropp. Så mycket häst att rida. Hihi. 
 
Tose va så sur idag. Både från marken och från ryggen så blev ingen rolig stämning mellan oss. Han visar ganska tydligt att han inte gillar att gå på ridbanan som för tillfället är en liten volt. Där är det jobbigt. Hans attityd till arbete blir så tråkig och då tycker jag det också är tråkigt. Så håller nog oss borta från den om vi ska hålla på med galopparbete. Annars är jag lite halft. Har ont i huvudet, irriterad och frustrerad. Blä. Hatar frustration. Ingen ork till att träna. Känner mig helt otränad som blir helt slut efter att ridet två hästar och sedan komma hem vara helt död. Hoppas det bara är idag fast jag känner det ganska ofta. Aja, nu har jag käkar protein, vitaminer och mjölk. Sov sött till er som orkade läsa :]. Jag ska fortsätta utforska mina utvecklade drömmar om hästar som byter skiftnad beroende på ljus och instagramföljare som blir förälskade i mig. Yeah. 
 
 
 
 
 

Sunday.

kategori: Allmänt
Tjenixen! Skrev jag inte nyss att de va helg huh? Går ju jättefort ju. Inte alls kul. Idag har det vart en väldigt bra dag faktiskt trots min omotivation. Tog en väldigt lång sovmorgon med sängen och sen har jag jobbat stor del av dagen. Missade dock tåget hem då dom hade ändrat avgångstiden med två minuter tidigare. Jättekul. Så kom därför hem lite senare änt tänk så blev bara ett kort stallbesök idag. Men jag tränade lite på kommandot för ligg med Tose och han var grymt duktig och låg kvar länge och fint i boxen så jag nöjde mig med det. Gjorde min dag. Funkar det imorgon igen så tror jag nästan att jag kan säga att han kan lägga sig ner på kommando. I boxen iaf. Alltid något :D. Hade vart så roligt. I lördas stegrade han riktigt fint också. Han fäktade med båda frambenen hela tre gånger innan han kom ner på marken igen. Grymt kul att se :D. Annars har jag städat lite här hemma samt tränat styrka en kort stund innan jag satte mig framför Johan Falk på fyran. Joel Kinnaman är snyggaste :'). Hihi Tose ser ut som en fågelunge.
 
 
 
 
 
 
 
 

Eyes.

kategori: Hästar

Me and my piano.

kategori: Foton
Har äntligen fått tillbaka min motivation till att spela piano vilket känns jättebra. Stått på noll alldes för länge. Ibland kan man bara inte tvinga sig till saker som man inte känner för. Gäller typ allt. Träning, foto, ridning ex. Visst funkar det om man tvingar sig till det men ibland behöver man bara en mindre break för att återfinna inspiration. Så ikväll är det jag och mitt piano. Det är ju en keyboard egentligen men ja ;). Ssh.  
 
 

Me like!

kategori: Musik

Saturday.

kategori: Allmänt
Tjenixen! Hänt idag då? Börjat kolla om Teen Wolf med igår brossan och han älskar det. Say what? Så vi kollade ett avsnitt på morgonen. Awesome. Vid elva åkte jag till stallet och gjorde ordning till Tose. Jag och Amanda chillade lite i hagen och sen åkte vi hem igen. Väl hemma så var inte klockan mer en två så kände äh vafan kan inte sitta hemma hela dagen så jag åkte tillbaka till stallet och red båda hästarna. Båda fick gå på ett nytt ställe i en av hagarna. Var riktigt bra underlag. Massa snö bara. Tose var pigg vilket var superkul :D. Jobbade på riktigt bra gjorde han. Mamma filmade t.o.m lite men Tose var helt slut då men kanske kan va kul att se ändå? Then tell me. 
 

Med Flame så ändrade jag tygeln så dem hamnade längst ut på kimbelwicket. Jisses vad skillnad det var. Ska rida på det oftare. Hur lugnt som helst och behövde inte ta tillbaka henne som man brukar utan hade ett lätt stöd i handen. Me like! Dock gick hon upp i varv och skulle stressa när vi skulle ge oss på galoppombyten. Blir typ frustrationskaos för henne när hon inte fattar vad hon ska göra. Funkar i ena varvet men inte andra. Blir mest galopp, hopp, hopp, hopp unicornskutt och sen galopp igen. Blev därför pannkaka ett tag men hade vi aldrig testat hade vi aldrig fått veta ;). Nästa gång. Använd bom. Tips xD. Tränade lite ligg i boxen med Tose efteråt och han låg kvar himla fint sista gången. Stolt!
 
 
 
 


 

 
 

Days.

kategori: Allmänt
Då var det helg. Så underbart. Inte riktigt haft inspiration eller ork till att blogga så lagt det åt sidan. I förrgår så fick Tose vila. Gav han en banan så han blev lycklig ändå. Sedan så blev det ett impulsivt besök hos bästa Elin. Den vännen ♥. Satt och redigerade klart bilderna hela kvällen.
 
Igår så var jag hemma från skolan och pluggade stor del av morgonen. Vi har nytt schema så det passade bättre att stanna hemma. Nu har vi så kallad "arbetstid" där man jobbar individuellt utan lektioner vilket är lite speciellt. Ska man sitta och jobba individuellt i skolan kan man lika väl göra det hemma kan jag tycka. Menmen. 
 
Igår så plockade jag bort all utrustning och red Tose på banan i alla gångarter. Han söker sig till en bra form trots att han är något ostadig. Hade lite problem med höger varv där han gärna går felställd men i vänstergaloppen hittade han en riktigt bra och bärig form. Han blev dock sur ett tag och kopplade bort mig total ett varv. Då blev jag också sur. Haha. Men sen gick det fint. Han är lite bekväm ibland när man kräver lite mer av honom Herr T. Innan passet satt på deras bale i hagen och myste. (Dem två första bilderna). Det var så fint väder, fast kallt. 
 
Efteråt fick han sig en lång stund med borstarna. Ryktstenen fick jobba flitigt. Han fäller något otroligt. Kan göra en kudde av hans päls. Haha. Tror inte heller jag kommer klippa honom då det gått så lång tid. (Har ej fått tillgång till maskinen). Har inte så bra kunskap om när man senast får klippa pälsen för att inte förstöra pälssystem så han inte får den där fina sommarpälsen vilket har hänt en gång tidigare. Det vill jag inte ska hända igen. Han var halvt långhårig en sommar. Inte kul. Funderar också på att låta honom gå barfota igen för att testa hur det är. Fick tips om att sko honom (då han började skos vilket var i slutet av 2012) för att han skulle bli av med ömheten och på så sätt bli piggare men känns inte som det spelat någon roll om han går med eller utan, speciellt när snö då det är relativt mjukt underlag. Någon som har någon teori eller något vettigt alternativ? Barfota eller inte? Det är trots allt jag som bestämmer om jag vill ha skor eller inte. Sparar ju lite pengar på det men han går givetvis före om han nu måste ha skor. Men om jag nu inte känner någon skillnad på honom när har skor känns det lite onödigt. Kan dock bero på att det är vintertid nu också. 
 
Haha igår var den sån fettodag verkligen. Åt hur mycket mat som helst. Mat är mitt liv. 
 
 
 
 

Flamingo och Kamelen.

kategori: Macintosh B
Igår så fick Flamingon vila då jag inte han med riktigt. Jag har henne cirka två till tre dagar i veckan så ni får lite koll ;). Hehe. Idag dressyrade vi lite på hacket på banan. Flame tyckte det va jääättejobbigt att gå samlat på den lilla volten. Hon älgade på som sjutton och blev stark och framtung ju mer jag red. Lite stel i sidorna som sedan släppte med tiden. Jag red som en kråka så gjorde inte det hela bättre. Väldigt svårt att sitta på henne ibland för man måste verkligen ha henne mellan handen och skänkeln. Hon ska lyssna både framåt och bakåt (inte rygga utan att bromsa) utan dragkamp. När man väl hittat dit så funkar det oftas jättebra. Men idag så strejkade hon lite när det blev jobbigt och ville hela tiden ha eftergift vilket jag strävar efter. Men problemet är att hon röjer på ännu mer såfort hon får eftergift så därför måste hon va mellan handen och skänkeln. Men tycker det gick bra. Blev en liten genomkörare allt. Känns bra att jobba igenom ordentligt ibland. 


Tose fick också dressyra lite på banan. Barbacka på stånget. Inte lika mycket energi i honom idag men han jobbade på riktigt fint i galoppen. Försökte verkligen sitt bästa trots att han tyckte det va jobbigt. Känns riktigt bra med Tos nu. Han bär upp sig bättre och bättre för varje dag som går :). Innan passet så skulle jag ta en bild på hans panna. Han har lyckats skära sig i huvudet så det såg ut som han fått ett stjärn. Ingen allvarligt som tur var. Såg lite kul ut bara. Givetvis ska han posera såfort jag tar upp mobilen. Vafan liksom xD? Försökte verkligen att få en normal bild och det närmsta vi kunde komma va den längst till vänster. Dör xD. Älskade ponnyskrutt ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wednesday.

kategori: Allmänt
Tjenixen! Seg dag och seg tjej. Vart och tränat hästarna nu i eftermiddag så tänkte faktiskt skriva ett eget inlägg om det. Nyss ätit tacos med alldeles för mycket lök. Blä. Ska strax ta tag i bilderna också få lite gjort. Blir därför vila för lille kroppen idag. För lite tid helt enkelt. 

 

 

 
 
 
 
 

Random shit.

kategori: Allmänt
Tisdag. Varför inte fredag är frågan? Började dagen med att locka håret istället för att käka frulle. Ytterst ovanligt. Fast nä. Lockarna gick dock ut som ni kan se då jag tog första bilden när jag kom hem.  Utöver skolan så stekte jag lite pannkakor vilket tog massa tid. Han därför inte med att träna något med Flame idag. Men med Tose så blev det en uteritt barbacka på hacket tillsammans med en annan i stallet. Lite lugnt i skritt och trav bara. Spänd liten vit var han allt idag. Väl hemma har jag plingat lite på pianot och tränat lite mage och rumpa. Mer än så har det inte vart. Inte mycket tid till bloggelino. Orkar/hinner inte fixa bilderna som jag ändå anser vara ett jobb. Måste ha mina x antal timmar sömn för att orka morgondagen, så gårre på er som jag säger :). Översätter vi till ren svenska så betyder det godnatt. 
 
 

Monday.

kategori: Allmänt
Tjena folket som hänger här en måndag kväll. Vart en bra dag förutom att jag höll på att sova ett par hållplatser för mycket på bussen. Trött minst sagt men fått mycket gjort in der schule :). Med T så så blev det lite klickerträning i gången vilket gav resultat. Han blir mycket mer motiverad, vaken och tar egna initiativ när den kommer fram. Tränade lite på att ta bettet och beröningen som jag skrev om igår. Sedan så red jag barbacka på stånget på den blivande banan (som just nu är väldigt liten). Fy tusan vad mjuk han va. Skritten har aldrig vart så fin och framåtbjudande. Ryggade hur bra som helst men sänkt huvud. Tränade lite rollbacks (skritt), stopp ( i skritt) och ryggningar. Sedan blev det lite trav och lite galopp. Mycket fin ponnyskrutt!
 
Nu sitter jag och redigerar lite bilder från den senaste fotosessionen. Hittils så långt jag kommet blir resultatet bättre än väntat. Man brukar ju ofta änrda sig vad man tycker om sin prestation men tror det blir bra. Blir ju sjukt nervös så fort jag ska fota något utöver folk jag känner. Nåväl. Idag får kroppen vila så säger vi godnatt :). Några bilder från samsungen får liva upp inlägget. (Inte meningen att pistolen ska va riktad mot örnen för er som tror det xd.) #Seriouswilmaface. Jag och nya klassmaskoten Olle och arbetsbordet för kvällen med tända ljus. 
 
 

School

kategori: Allmänt
Sitter och kalkerar, samt jobbar på mitt bokomslag som vi har som uppgift just nu i skolan. Det är riktigt roligt :D. Jag anväder mig av en bild som jag sedan kalkerar ut i illustrator. Här nedan är resultatet. Men nu ska jag packa ordning och dra hem. Hehe :). 
 
 
 

It's over.

kategori: Allmänt
Godkväll! Vad har hänt idag då? Hade ett fotojobb där jag skulle fota portättbilder på två barn och min kompis Lunne. Tror det blev rätt bra. Mycket datorsittande väntas.
 
Vart i stallet där jag gjorde ordning till Tose. Tänkte han skulle få vila från ridningen idag vilket det också fick bli. Gick istället ut i hagen och tänka träna lite från marken/umgås men han blir helt annorlunda när det är andra hästar runt omkring honom. Han blir helt fast och vill knappt röra sig. Tråkigt är det. Han är inte hästen som vill mysa eller bli kliad heller. Han är väldigt vaksam och försiktig om sitt huvud som gör att jag sällan får "ta" honom där. Tränade därför lite på "beröning" med hjälp av klickern. När han var  bekväm (vilket han faktiskt blev) och stilla när jag jag höll handen runt hans huvud så belönade jag. Sen är det självklart skillnad på om han helt enkelt inte vill vara social, utan vill bli lämnad ifred eller om han helt enkelt inte vågar låta mig röra honom. Återstå att se. Vill han bli lämnad ifred får jag acceptera det. Men efter en stund kom han faktiskt igång och tog lite egna initiativ till lite trick vilket gjorde det hela lite roligare. När jag kände mig klar så blev det en löprunda hemåt på tre kilometer som tog tjugo minuter. Lugnt tempo då alltså, men gud vad skönt det va. Ville springa mer. Som avslut så tränade jag lite armar och sträckte ut musklerna ordentligt. 
 
Nu sitter jag här i sängen och hade tänkt sova då huvudverkan dödar mig lite för stunden. Men hade behövt spela piano och kollat igenom bilderna för att se vilka som ska bildbehandlas. Men nu lägger vi det bakom oss och tar det imorgon. Imorgon är det skola och sportlovet är snart slut. Kul!
 
Han ska alltid visa sin bästa sida för bloggpubliken Toselino. Så fort jag tog upp mobilen börja han puta med läpparna. No kidding. Haha, han är så go min fina vän ♥ 
 
 
 
 
 
 

Nattugglan

kategori: Allmänt
Kvällen har ägnats på jobbet. Jag som är en riktig kvällsuggla tycker det är jätteskönt att jobba sent på kvällen. Väl hemma har jag kollat igenom en av mina dvder från moderskeppet. Kände att de va på tiden då vi fick dem i ettan ;). "Bättre bilder för blogg och webb" är jag inne på just nu. Passar mig ganska bra. Ska försöka byta ut tvserierna mot lite kunskap från ms om dagarna så jag blir en riktigt duktig bildbehandlare sen :D. 
 
Innan jag åkte till jobbet så tränade jag som skrivet. Cirka fyrtiofem minuters styrka och tjugo minuter på crossen. Gick fint! Gjorde fler övningar än vanligt för varje muskelgrupp så jag fick svettas ordentligt. Tycker fortfarande mage är jobbigast. Haha. Men tror träningen gett lite resultat trots allt då ett par jeans sitter slappare än vanligt. Roligt! Desvärre har jag tröttnat på crossen. Inte kul. Annars då? Syrran fick toppa mitt hår och vi lagade god mat. Laxen ser dock bränd ut men det va den inte ^^. Nu ska jag sova för imorgon väntas ett fotojobb. Spännande! Mobilbilder från idag. Gårre på er!
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 

Allmänt

kategori: Allmänt
Hejhej! Mitt internet är väldigt segt så finner inte mycket inspiration till att sitta med datorn då jag hatar att sitta och vänta för att komma in på bloggen. Jag lyckades bli klar med bildrensningen igår vilket var kul. Var ute på en ritt på T tillsammans med Lunne. Red lite på en åker en bit i skogen. Gick riktigt bra. Han börjar hitta bättre rytm och bärighet i galoppen vilket är superkul. Det var riktigt jobbigt för honom att pulsa runt i snön så en svettig och trött kille efteråt. 
 
Idag så hade jag utsläpp av stallets alla hästar. Min syster och jag gav oss ut ganska tidigt för en uteritt i skogen. Tose var pigg och fräsch hela rundan. Hade mycket kraft och tryck i steget vilket var kul. Börjar muskla upp sig lite nu :D. Nu hade jag tänkt att träna lite då jag inte ska åka till jobbet förens i eftermiddag. Skönt! Lite komiskt att det kallas "sportlov" och träningen har hållt igång riktigt dåligt denhär veckan. Nu ska det bli en riktigt genomkörare. Flame har dock gett mig träningverk i hela kroppen så musklerna har fått jobba ändå xD. Tur det! Bild på finaste Tos från i torsdags. 
 

Soulsister.

kategori: Porträtt


I will never give up on you.

kategori: Macintosh B
 

Bildrensningen har börjat.

kategori: Allmänt
Ska bli en riktig ångestdag idag då jag ska rensa alla bilder på hela datorn för att hårddisken är full. Kul ;). Såhär ser det ut om man klickar sig in på mitt galleri. Nu väntas alla hundratals mappar i grundmapparna bara. Kär bara kör. Haha. 
 

Från min Samsung.

kategori: Allmänt

 
 
 

Hearts.

kategori: Hästar
Vart lite kreativ och målat hästarna samt fotograferat idag. Var dock väldigt svårt att få det att se bra ut. Speciellt när store brun ska skaka på sig hela tiden. Hihi. Skämt bort dem båda vännerna och sen fick dem sig både ett träningspass. Tose i somarhagen barbacka på hacket. Har lättare att hålla igång galoppen nu vilket är kul. Men bjudning framåt var inte att hurra för. Tror vi kör på en uteritt snart igen.
 
Med Flame så blev det en "yolodarkridetour" med Elin. Vet inte vad som fick Elin att dra ut mig på en mörktur i skogen. Flame var, eh ja, Flame. Het som eld och stark som hästkrafter. Att vi red fel håll mitt inne i skogen gjorde ju inte saken bättre. "Wilma, wilma jag börja gråta snart, jag är livrädd". Haha döör. Så börjar Elin snacka om att spökerna i Harry Potter skulle komma och ta våra själar. Så vi fick ringa varann när vi skulle skiljas åt. Så romantiskt :'). Aja, vi överlevde ju det också. Haha en annan rolig sak är att mitt minne är helt lamt ibland. Glömde stänga boxdörren till Tose och kom på det när jag hade kommet tillbaka med F. Vafan liksom? Sen så glömde jag bort att jag hade målat ett hjärta på Toses rumpa så givetvis ska jag klappa honom precis där hjärtat var placerat. Awesome dude. 

 
 
 
 
 
 
 

My beautiful sista.

kategori: Porträtt
Som nummer två för dagen så fotade jag lite portätt på systern min. Tror hon blev nöjd för en gång skull vilket är ganska ovanligt. Skönt!
 

Vad händer med kvalitén :(? Hallå. 



Work out

kategori: Kost och Hälsa
Usel på att uppdatera men tiden har helt enkelt inte funnits. Har däremot lite bloggmaterial att visa här. Alltid något ;). Startade dagen med ett träna lite styrka med en kort uppvärmning på crossen. Skönt att ha det gjort. Fotade även dessa bilder lite snabbt. Tycker dem var lite passande med tanke på vilken dag det är. Mina skor har vart med ett tag. Börjar bli lite slitna. Hehe. 
 
 
 
 
 

 

Powepuffpony

kategori: Macintosh B
Idag så hänge Olivia, Lunne och hennes pojkvän Rasmus med till stallet där tolkning efter Tose väntades. Det var lite mer snö idag än sist så Tose tyckte det var ganska jobbigt. Kom därför inte upp i några hastigheter men annars kan han levera viten ;). Men han verkar storgilla att dra racern ändå trots att de va lite jobbigt. Klanten bockade så han höll på att gå omkull också. Skillz där Torsken. Bjuder på några bilder som ligan har fotat. Like a pro guys. Dem två sista är från mobben. En fika var ju en självklarhet ;). Btw, Ja menar hur söt är han inte Tose? 
 
 

Tuesday.

kategori: Allmänt
Måste börja med att tacka för alla fina kommenterar som hittats hit från blogg.ses framsida. Gör mig alltid lika glad :'D. Har ingen jättekul att visa bildmässigt här men dessa bilder får förklara min dag. Ikväll är en vän till mig och syrran här så ska umgås med dem och lämna datorn utanför. Ciao! 
 


 

Mina bloggtics.

kategori: Allmänt
- Förhandsgranskar mina inlägg flera gånger om och kollar så allt ser fint ut och inget är felstavat innan publicering.
- Alla bilder måste ha samma storlek eller tillsammans bilda en fyrkant/rektangel med jämna hörn. 
- Läser alltid igenom varje inlägg efter publicering.
- Scrollar på min blogg hela tiden. Mer än tio gånger om dagen för att kolla läget så allt ser bra ut. Haha. 
- Publicerar alltid bilder jag är nöjd över och som jag tycker är fina. 
- Bloggar inte om något ointressant om jag inte känner för det. 
 
Har ni några "bloggtics" ;)? Tell me!
 
Shettis från Ekholmens

Monday.

kategori: Allmänt
Tandis gick inte fint idag. Såklart skulle dom göra det som jag ogillar mest. Att slipa. Fy fan vad äckligt det är. Isar inte bara i tänderna utan i hela kroppen ända ner till benen. Blää. Men slapp betala för min saknad förra gången vilket jag är tacksam för. Tandistabb faktiskt som inte skickade ut någon påminnelse. Efter tandis gick jag på Ikea med mammsen. Mysigt. Lite småprylar hängde med som en lampa och lite ljus. 
 
När jag kom hem åkte jag till stallet. Red Tose barbacka i repgrimman i en hage. Väldigt mjuk och stabil i traven men hittar inte formen i skritt och galoppen var suuperjobbig tyckte Tos. Går på dubbla spår och vill inte hålla igång alls vilket gjorde mig frustrerad när inget funkade. Men tog tag i problemet och verkligen försökte och efter en stund så lossnade han och hittade bättre hållning än huvudet springandes som en giraff. Men känslan var lite halvdan. Han blev lite spänd när jag blev irriterad och jag tappade tålamodet. Svettigt pass för honom. Vi jobbar vidare. 
 
Efter stallet så kom Elin som ville åka tefat med mig i backen (haha så söt). Så vi gick dit och åkte några vänder. Haha. Det är rätt läskigt med tefat om jag får säga det själv. Blev inget träningpass idag. Fick ont i huvudet och energin är på noll. Så är det. Ha de fint. Gårre. 
 

 
 
 
 

Smoothie.

kategori: Foton
 
 

Monday morning baby.

kategori: Allmänt
Måndag, sportlov och jag ska till tandläkarn. Great! Men som tur är har man en snäll mamma som kör in mig till jkpg så jag slipper sitta och vänta där i två timmar :D. Yeey! 
 
[weheartit.com] - Ian Somerhalder 

Music on, world off.

kategori: Musik

Mat är ju rätt gott.

kategori: Allmänt
Söndagkväll och mat. Sitter ju rätt fint. Nu ska jag gotta mig med en liten efterätt innan jag ska sova. Hihi. Imon blir det fullt ös medvetslös för kroppen. 
 
 

Flamingotos

kategori: Allmänt
Hade som skrivet båda pållarna idag. Med Flame blev det först en liten stund i boxen där jag flätade manen och borstade lite. Sedan tog jag ut henne på den blivande ridbanan i repet med sticken. Hade lite tankar om vad som skulle hittas på vilket var att träna på stopp, inkallningar, trygghetsträning med sticken och lite travarbete. Tidigare med Flame har det inte funkat alls från marken (vilket det inte gör från ryggen heller riktigt). Hon har bara sprunget och kollat på allt runt omkring. Haft problem med att fokusera och finna någon tillit eller trygghet. Ena stunden har en övning funkat och nästa stund inte osv. Men idag så föll flera polätter ner vilket var riktigt kul. Jag har trots allt hållt på med henne ett ganska bra tag och det var inte förens idag hon och jag har blivit ett team. Det har vart Flame och sen har det vart jag liksom. Inget oss.
 
Vad hände då? Trygghetsträning gjorde stoor skillnad. Att svisha och nudda sticken över hela kroppen på henne. Hon var lite osäker som tidigare men spänningen släppte efterhand. Övningarna vi utförde funkade väldigt fint så som inkallningarna, och något som jag själv ofta har svårt med är vila. Med Tose är det ofta ett trick, belöning och så går vi på nästa. Men idag så stod vi länge efter varje litet moment och berömde, smekte ("klappade") vilket hon behöver. Hon behöver utrymme för att tänka villet gav massa resultat. Känslan inom mig själv var väldigt lugn och avslappnad vilket också hade stor påverkan. Efter massa skrittarbete så släppte jag henne lös och tänkte hon skulle få trava runt lite. Först så gick hon upp i varv och visste inte vad hon skulle göra. Höger, vänster, rakt fram, waaow, shit var ska jag. Lät henne hålla avståndet och när jag såg att hon ville komma (vilket jag inte trodde att hon skulle göra) så bjöd jag in henne och efter det så släppte allt. Tryggheten fanns där. Helt otroligt. Skickade ut henne på volt och hon stannade kvar!!!!!!! Kallade in henne igen, vilade, skickade ut henne och bad efter trav. Travade och upprepade sakerna igen. Sååå glad. Låter jättebarnsligt men spärren släppte och dörren öppnades. Trodde seriöst aldrig att jag skulle kunna longera henne löst stora Pansarvagnen. Ett mycket roligt och lärorikt pass som öppnade flera dörrar för oss båda. Nu vill jag bara träna mer och mer. Hihi. 
 
 
Sen lille isbjörnen. Fin rubrik va, btw? Flamginotos. Flamgino (Flame), Tos (ja Tos). Han fick hänga med ut på banan direkt från hagen nästan. Tog av täcke och kraftsade hovarna inne i stallet bara. Han var väldigt pigg men seg på samma gång idag. Han gjorde lite karate och ninja skutt men han kändes inte helt hundra och vad kan jag inte sätter finger på. Väldigt svår att läsa av. Utöver det så galopperade han fint på volt. Vi lekte runt lite kravlöst med bollen och chillade som vi brukar. Jo juste, började passet med att liggträna men blev lite sur på honom när han ska rulla sig när väldigt tydligt säger att han inte får. Men viten kan inte motstå ett rull när täcket åker av ju. Skönt sägs. Så han fick rulla så sket vi i de. Över lag så var det ett fint pass. Viten är ju bäst ;). Idag blev det en låångt inlägg för att variera lite. Men det verkar uppskattas?  
 


 

 
 
 

 

Helgen

kategori: Allmänt
Igår så firade vi Fraai som blev hela 18 år med bowling, resturang och lite festhäng. Hihi. Bästa klassen ♥. (Fast musikanten Melle va ju med också ;)) Nyss kommet hem efter en morgon med dans och ful sång hos Melle. Sitter här och ska snart dra mig stallet. Kom på att jag har båda hästarna idag. Ska bara ta något att käka. Fint väder ju. Sool :). 
 
 

Random about training.

kategori: Kost och Hälsa
Tänkte dela med mig lite utav lite tankar kring träning som cirkulerar i mitt huvud. Vem vet, kanske inspirerar det någon själ där ute? Här kommer dem iaf. Tänkte skriva lite vad som fick mig att börja träna och varför samt tips till dig själv som vill börja träna. 
 
Tidigare i mina dar har jag tränat löpning och styrka till och från i olika perioder. Ett litet tag gick jag på aerobics utöver ridningen men som inte höll. All min träning har hållt på i perioder beroende på tid, motivation och ork. Sedan kom nyårsafton och jag kände nä nu vill jag börja träna, på riktigt. Jag vill vara nöjd över min kropp, jag vill inte känna mig tjock och otränad. Men vänta, Vad skrev du. Tjock? Du är väl inte tjock?. Tjock och fet som är två väldigt känsliga ord ser människor ofta ur olika perspektiv vilket jag i framtiden tror att det kommer förbli. Någon som jag kan tycka är smal tycker mosatsen och likadant är det tvärt om. Den som känner sig mullig tycker man själv är smal osv. Jag kanske inte anser mig själv som tjock men jag känner känner jag mig ofta tjock, otränad och lat och det är inte så jag vill ha det. Jag vill ha ork, styrka och kraft. Saker som annars är jobbiga vill jag ska kunna vara lätta. Jag vill kunna vara nöjd över min kropp. Vet flera som kollar på inspirerande bilder och tänka "ååh drömkroppen". Men visst, dröm vidare du. Istället för att sitta där i sängen och scrolla försöker jag göra något åt det. Jag kommer inte få den kropp jag en gång i livet skulle vilja ha. Den kräver bättre kunskap och hälsa än jag har. Men jag vill alltid kunna bli bättre än vad jag är. 
 
En annan sak som gjorde att jag började träna är för att jag tycker det är roligt vilket är en väldigt viktig anledning. Jag älskar att springa, känna styrka och att prestera. Känslan under och efter ett bra pass är så himla härligt! Jag är inte impulsiv men jag gillar att anta utmaningar. Så jag började. Gjorde ingen big deal av det. Jag började lite lugnt med båda löpning och styrka som sedan ökades på gradvis. Nu sitter jag här och skriver och är inne på min sjunde träningsvecka och jag känner mig mycket bättre än tidigare. Jag har fått mycket mer styrka i kroppen. Kroppsdelar som jag vart missnöjd med har börjat stärkas och jag känner mig nöjd. Wilma känner sig inte alltid nöjd över sin kropp och sin prestation, men nu gör jag det. Nu vill jag fortsätta i samma bana. Jag är inte så mycket för högt uppsatta mål så jag känner inte för att bryta ner all positiv energi med det heller. Jag fortsätter på samma spår, utan höga krav eller scheman som ska hållas. 
 
Vad får dig att fortsätta? 
Något som är typiskt mig är vinnarskallen som alltid säger åt mig att alltid vara starkast. Kan variera båda psykiskt och fysiskt. Börjar någon träna i min omgivning vill jag alltid vara starkare. Haha det är lite sjukt. Det är dock ingen som vet det. Eller jo, nu. Så vinnarskallen puschar mig ofta framåt. Musik gör mig alltid peppad. Ibland när jag hör en riktigt bra låt så tänker jag "åh vad gött och springa till denna". Har jag lagt mig bekvämt i sängen där jag gärna stannar så på med favoritmusikem i spotifylistan och bli motiverad. Förbered dig tidigt med att tänka "idag ska jag träna". När man väl kommet in i det är det riktigt kul. I början är det jobbigt. Kondisen är lite halvdan, man orkar knappt göra en armhävning osv. Men efter ett tag så är dessa saker som var jättejobbiga helt plötsligt superenkla. Det vill jag uppnå! Men eftersom träning är ett intresse så ser jag det som en kul grej. Inte alltid, men ofta. 
 
Så hur ska jag kunna hjälpa dig att hitta motivation till att börja träna? För det första. Ställ dig frågan varför du vill träna och vad du vill få ut av det. Här kommer lite tips som kan hjälpa dig på vägen. 
 
- Leta och hitta inspiration! Bloggar, bilder, musik, videoklipp, människor, förebilder osv. Weheartit.com är en plats där du hittar massa inspirerande bilder som gör dig motiverad till exempel.
 
- Köp nya bekväma träningskläder som faller dig i smaken. (Minns när jag köpte ett par träningleggins för första gången, kände mig lätt som en fjäder.) Köp ett par bra skor med stötdämp! Våga känna dig bekväm och snygg. 
 
- Fundera var du vill träna. Kanske trivs du bäst hemma där ingen ser dig eller kanske vill du komma bort hemmifrån och gå till ett gym? 
 
- Fundera på vad du vill utföra för sorts träning. Löpning, dans eller styrka till exempel. Eller varför inte utmana dig själv att börja på en sport som bandy, ridning, eller fotboll till exempel där du ofta har fasta träningstider. Våga testa något nytt och välj det som du tycker är roligast. 
 
- Gör en lista utav din favorit musik som gör dig peppad.  
 
- Kolla med en vän om den vill träna tillsammans med dig och på så sätt kan ni ta sällskap utav varandra. 
 
Jag är inget proffs men skriver detta inägget för att träning är något jag håller på med. Sen jag började träna så har jag börjat tänka mer på kost och hälsa. Äta oftare (gärna frukt som mellanmål), undvika skräpmat och choklad, äta mycket grönsaker och proteinrik mat. Försöka variera min kost trots att jag äter väldigt få maträtter som vegetarian. Sist men inte minst, börja dricka vatten vilket har gjort min hy mycket fräschare. Hoppas detta inlägget var intressant. Lämna gärna ett spår om ni vill läsa något liknande igen. Ciao :). 
 

 








 
 

Friday.

kategori: Allmänt
Precis kollat senaste avsnittet av vampire diaries. Guuuud vad bra och spännande de va. Kan inte vänta till nästa freda = hoppas att lovet går snabbt men långsamt på samma gång :(. Idag har det inte hänt så mycket. Vart i skolan, handlat lite födelsedagspresenter och gått på stan med Malle. Var en snabbis i stallet och fixade sysslorna till Tose som fick vilodag, Annars så har jag fastnade i sängen sen jag kom hem. (okej de va ganska mycket.) Måste ta tag i det jag ska göra nu men det kan jag inte skriva för det ska bli en överraskning till min klasskompis Friday som vi ska fira imorgon. Woopwoop. Jag hoppas lovet kommer bli awesome, NO make it awesome ;). Dagens bilder får bli på egot själv. Stiligt med skjorta ju. 
 
 

En dålig träning.

kategori: Allmänt
30 minuter på crossen i samma tempo som den vanliga "styrkan". Det var inte en dans på rosor för när jag satt upp en tid jag ska klara så är det också meningen att jag ska klara det målet. Till problemet. Jag hade stängd dörr och Pucko var på mitt rum och blev såklart väldigt rastlös och skulle försöka riva ner allt som går att få tag i. Ljus, lampor, dalahästar, blommor, drömfångare, you name it. Så jag fick ju inte bara springa utan försöka distrahera henne eftersom jag inte ville avbryta. Fick därför kasta saker som skulle va intressanta men efter fem sekunder va dom ju inte roliga längre -.-. Lille Pucko. Plugg har det inte blivit något för nu ska jag sova så jag är pigg imorgon :). Tyvärr. Ser fram emot helgen och sen är det spooortloooov ♥
 
 
 
 

Picture.

kategori: Foton

Thursday.

kategori: Allmänt
Hej alla glada, snart är det fredag. Woopwoop! Haha först va jag jättestolt över att jag fick ordning på en header och sen när den suttit där några timmar så ba njee. Headern ser mycket bättre ut i storlek och kvalité i programmet som jag redigerar i och här på bloggen blev det bara blä. Så jag böt tillbaka. 
 
Tänkte skriva lite igår och vet ni vad jag gör istället. Jag pluggar!! Hur coolt liksom? Istället för att skriva att jag ska plugga så gjorde jag det. Känner mig stolt :'). Träningen med hästarna igår gick åt helvete så det lägger vi bakom oss.  
 
Idag så red jag Tose lite på gärdet på stånget. Han var lite skänkeldöv och gick höger/vänster hela tiden i början med kom igång efter ett tag. När han äntligen började släppa och slappna av ordentligt ska det såklart komma en människa med sina jävla hundar ut på åkern och sen vända in igen. Alltså VARFÖR? Den har gjort det flera gånger. Gått ut och vänt bara för att jävlas typ för att skrämma hästarna. Tose flög ju i luften då han redan va väldigt spänd så tog ytterligare än kvart innan han kom ner på jorden. Så hade han precis börjat hitta en bra form och rytm och så kommer hon. Haha blev så irriterad bara. Ville bara gå och kasta en gran på henne/han. 
 
Idag har vi vart och badat hela skoldagen. Friluftsdag.  Vilken friluft huh? Jag hoppade från tio meter :'). Gjorde de senast i sexan så vart lite stolt. Men annars har det vart en bra torsdag faktiskt. Vart jättetrött ett tag och hungrig som en häst fast jag ätit som en gris. Novell it is. Nu ska jag träna och sen plugga. Hoppas på det. Gonatt från lille nattugglan. 
 
Swaggie på badet. 
 

Min död.

kategori: Musik
Hahaha, jag dör. Ska man kalla detta talang eller brist på fritid? Underhållande i vilket fall :'). 

Tuesday.

kategori: Allmänt
Tänkte bara börja med att skriva att jag funderar på att låta denna bloggen vandra vidare till dem svarta soptunnorna. Jag menar hur rolig är den på en skala? Typ noll. Fast grejen är att det är roligt att blogga. Det blir liksom som ens egna plats, men samtidigt så känner jag hur rolig är den egentligen för övriga? 
 
Tisdagen äntligen avklarad :'). Var inte så tråkigt som jag förväntade mig så de va kalas. Vart och och gått en promenix med Tose lite i samhället. Haha så go. Jag ser folk som är ute och går med sina hundar som skäller och så kommer jag där med mitt vita får som lunkar på så snällt så. Liten rolig jämförelse bara. Hans ben var lite varmt men blev svalare efter promenden. Skönt. Bra humör i honom idag. Nyfiken och slängde med huvudet när man ska trava som Tose gör på hans speciella sätt.
 
Ikväll har jag tränat 30 min på crossen. Helt sjukt jobbigt. Jättevarmt i det rummet så finns inte mycket syre = jättejobbigt att man vill dö. Nä, men jag höll ut alla minutrar. Sen tränade jag lite armar och mage så imorgon blir det rygg och rompah. Keep going!
 
Dagens Wilma och världens finaste Tose igår. Galet vad fin han är, dör lite. (Intressant att jag är röd på handen pga köldskadad skola. Yepp) 

I see you.

kategori: Porträtt

Monday your bastard.

kategori: Allmänt
Var jättepepp på att försöka förnya bilderna i  min header idag. Sådär fem timmar senare utan någon som helst resultat sitter jag här fortfarande. Lyckas inte få den att hamna där jag vill och storleken blev helt fel och allt. Bloggdesigner kan dö. Nä men avgudar människor som kan designa så varför kan jag inte göra det själv? Fick inte ha webdesign i skolan heller. Kul.
 
Annars så har det kommet snö igen här hemma. Kramsnö. Dö. Nej men klagar inte. Hellre snö än stenhårt underlag men Tose får ju styltor vilket han inte haft problem med under hela vinter förens nu. Kul. Red honom på stånget på gärdet. Gick helt okej, lite halvt sådär i sidorna men jobbade bra framåt. Råkade dock trampa sig på bakbenet när han höll på att trilla en gång. Blää. Han har också lyckats hålla sig borta från trampskador under hela vintern tills idag. Vad är dethär? Men på grund av slöseriet av tid med headern så är jag jättesur. Jag som person vill också att saker och ting ska gå väldigt fort, gör inte saken bättre direkt. Aja, lär mig väl något utav denna eftermiddag också. Inte heller blivit någon träning på grund av headern. Men igår så körde jag ett riktigt styrkepass så nu har jag träningsverk i både mage, rygg och hals. Förtjänar kanske en vila trots att det inte känns som jag tränar något. Känns mest som man sitter i skolan hela dagarna. Skönt att det är ändring på det nu så vi slutar lite tidigare några dagar. Me like! 
 
Var och och fotade lite idag när jag kom hem ocskå med djuren. Haha, Pucko är helt galen i snö. Så söt är hon. Och imorgon är det tisdag. Dö. Tråkigaste dagen på veckan. Vill inte ens sova för att vakna upp till en tisdag. Okej måste verkligen byta inställning. Hejdå. 
 

Monday.

kategori: Foton
Monday your bastard. Försov mig idag. Börjar bli tradition på det. Lyckas sällan hålla tidsramarna i max en vecka till skolan. Lyckades inte denna veckan iaf. Skickligt. Men superspeedade så jag han till bussen och kom i tid. Yeey. Har media hela dagen så har redigerat klart lite bilder på barnet jag fotade någon gång förra veckan eller tidigare. Blev helt okej, lite färglösa men för att vara första gången jag fotar barn i studio så blev det helt okej. Några bilder har dock Frida fotat när jag fick vara barnskötare. Haha. Hjälpte Frida att leka med tre andra barn nyss som skulle plåtas. Dem var så goa. Barn är nog inte så hemska trots allt ;). 
 

 
 
 

Saturday.

kategori: Allmänt
Innan jag for till stallet så lagade jag lite omelett på grönsaker och ägg. Annars har jag vart i stallet under dagen. Underlaget är inget alternativ för träning just nu xD. Hårt som sten så istället var jag ute på en promenix med dem båda på en halvtimme. Funkade super. Dem kunde gå både på sidan och bakom mig. Tose hamnade efter lite dock men dem funkade bra ihop och började nästan klia varandra. Hihi. Finisar. Känns som februari kommer bli en lugn månad för hästarna om det fortsätter såhär. Nu väntas lite träning för mig själv utöver promenaden och dagens cykelturer. Annars har jag kollat lite vd och chillat bara. Yepp. 
 
 
 

We were meant to be awesome.

kategori: Musik

My room.

kategori: Allmänt
Lite efterbilder sen jag möblerade mitt rum. Känns mycket finare i verkligheten. Bilderna var ju inte att hurra för då det är ganska mörkt här inne ^^. 


 
 

 

 

I'll be your silver, I'll be your gold.

kategori: Porträtt

Åsikt - Westernstång.

kategori: Åsikter
Skriver ju inte så mycket om mina åsikter vilket kan vara en svag egenskap hos mig själv. Men tänkte skriva lite om varför jag rider på stång.. Jag är en liten, (eller ja, ganska stor) outsider i stallet. Alla rider engelskt och jag western. När jag bestämde mig för att skola om Tose till w-ponny så kollade jag på ett stångbett bara för att. Jag fick låna ett kandarstång utav Lisa som jag red på ett tag vilket funkade superbra. Så jag köpte ett westernstång från hööks. Ett mildare stångbett enligt min kunnigare vän med tungfrihet med koppar på insidan. Det var lite stort eftersom det är rätt stora storlekar men det funkade så jag testade att använda det.
 
Jag har på det senaste inte haft problem med att Tose är pigg så att testa stång för mig var ingen big deal. Hade jag testat det på Flame hade det vart ett stort misstag. I vilket fall. Jag testade och började rida på det vilket funkade. Minns inte så mycket faktiskt men skiftade med hack, tredelat och stång när alla var inne i en "variationsperiod". Sen har det flytet på och jag och Tose har utvecklats hur mycket som helst i ridningen om jag kollar lite översiktligt. Egentligen hade jag kunnat skriva mosatsen men tänker jag ordentligt sen vi började är det helt annorlunda. 
 
 
Stångbett är skarpa så som ett tvådelat kan vara skarpt med en hård hand. "Ett bett är aldrig starkare än den hand som håller i tygeln." Dem som inte rider western ser stångbett som tortyr och många engelskryttare har "jag vet bäst attityd sen ridskolan" vilket irriterar mig. Egentligen har jag inte alls mycket kunskap om bett men jag vet att bettet inte skadar Tose för att jag alltid strävar efter att rida med slappa tyglar vilket jag näst intill alltid gör vilket varken skapar tryck eller smärta. Ger lite tryck i tyglen när det behövs vid vissa moment men inte annars. Sen är det skillnad på små tygeltag och att verkligen dra i hästen. Är jättenojig med att ta hästar i munnen. Går hästen och gapar eller tuggar med bett så är något fel. Hästar som gapar av skarpa tryck tycker jag är sorgligt. Visst har det hänt mig också att jag har fått ta i tyglen för att inte orsaka kaos eller olycka, men jag har hittat nya och bättre alternativ och jag har också försökt tränat bort problemem som att Tose blir het på hemvägen i skogen. 
 
Så till frågan. Varför rider jag på stång? Tose bär upp sig så sjukligt mycket bättre. Hela hans hållning blir helt annorlunda på stång, på ett bra sätt. Han blir mycket stadigare och inte lika vinlig. Han fipplar inte heller med bettet som han gör på tredelat. Jag själv kan ge mycket mindre signaler i alla moment jag utför och känslan att rida på stång är bra. Det känns fritt och skönt. Han hittar en bra form som han behåller mycket bättre på stång. Han kommer ner med huvud och hals i en naturligare hållning utan att bli framtung och höjer upp ryggen. Det är svårt att utveckla just varför i text. Det är en känsla man måste uppleva. Hoppas ni tycket det var ett vettigt svar. Hade velat fördjupa mig om både bett och hovar. Hur det påverkar hästen osv. Intressant är det.
 
Stångbett är inte torty men kan också användas på fel sätt som ett vanligt tränsbett kan göra. Jag kan inte heller försvara westernridnignen att alla skarpa bett används på ett shysst sätt för det gör det inte. 
 
Flame skiftar på ett kimbelwick (vilket jag tycker är sisådär beror på situation) och hack vilket också är lite sisådär på henne. Rider faktiskt inte helst Tose på hack. Bara i skogen. Han kommer oftast inte ner i den formen jag önskar som han gör stång. Kan dock bero på för korta tyglar. Flame är som jag skrivet väldigt svår men tror det gå över med tiden när man hittat lite knappar. 
 
Dags för er att berätta lite också. Vad rider ni på för bett och varför utifrån er ridstil? 
 
Tose på stång och tvådelat. Två olika tillfällen med långa tidsperioder imellan. Två olika hästar och två olika känslor. 
 
 

That swag.

kategori: Allmänt
Att ha jobbet färdigt för helgen är såå skönt. Så nu en ledig söndag till annat. Vart ute och gått lite idag så motion har jag fått. Annars så har hårdträningen legat nere lite nu på grund av dygnandet. Men imorgon är jag back on track. Har båda hästarna imorgon också. Kul! Efter jobbet var jag hos Tose och fixade lite. Kändes mycket bättre med honom idag, som det brukar efter ett dåligt pass. Vet lite saker som vi ska träna på faktiskt. Han trickade villigt i boxen som vanligt. Behöver bara peka lite så vips upp i stegra och ner i buga. Busen. 
 
Annars var jag ute och fotade lite portätt på mig själv innan. Ni vet den där känslan när man kan kolla sig själv i speglen och känna "vad snygg jag känner mig idag" och sen kollar man i kameran och så ser man förjävligt ut. Haha usch. Men imorgon ska jag ut och fota lite. Va ett tag sen. Behöver lite inspiration bara. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Macintosh says hi.

kategori: Macintosh B
Igår var det inget fint pass att rida på vit. Allt gick åt hevlete. Inte alls kul. Blir så frusterad samtidigt som underlaget blir hårt och man inte kan rida ordentligt. Tror därför jag pressade han lite mycket för vad han kunde prestera på grund av underlaget. I helgen ska det bli mer minusgrader också. Irriterande. Men då passar vi på att  att det lugnt och ställa saker och ting till rätta istället, as a team brother. Always and forever. 
 
 

Always make me smile.

kategori: Allmänt
 
 

Justin Bieber tickets.

kategori: Allmänt
Lite impuslivt så bestämde sig jag och mina fina vänner för någon dag sen att vi ska gå på Justin Biebers extrakonsert. (Har velat gå på hans konsert i april sen i sommras men varken haft en biljett eller pengar till att köpa en. Jag hade egentligen inte pengar till det nu heller men jag gav mig sjutton på att jag skulle klara detta. Vart så grymt taggad vilket har fått mig att driva detta framåt. Det är ju mycket svårare än gjort. Så dagen innan (fatta dagen innan) planerade vi allt. Fixade ordning en backup plan på både a, b och c för dem sakerna som skulle kollas. Hur försäljningen skulle gå till, när det öppnar, vilken dörr insläppet var, vad det kostar osv. Igårkväll åkte jag in till stan och hamnade hemma hos Ida. Sedan drog jag Amanda, Bells och Fraai in till porten vid resecentrum. Hoho. Från halv två till halv fem satt vi utomhus och chillade. Sedan fick vi komma in på resecentrum lite efter halv fem. Satt där till sju där vi fick en lista man skulle skriva upp sig på och givetvis skrev jag och Bells som nummer 1 (resten i vårt gäng skulle inte ha biljetter.) Sedan väntade vi ytterliggare och gick en stund till skolan vid åtta, sedan tillbaka halv niotiden och väntade på att biljetterna skulle släppas vid tio på morgonen. Dröjde ytterligare tid på fyrtiofem minuter eller något sånt. MEN VI FICK BILJETTER. Helt galet sjukt. Jag var med i grupp 1 och 2 (med två random då man bara kunde köpa 4 per person vilket Bells skulle.) När vi först får komma in lyckas Bells få två golden circle biljetter vilket såldes slut blixsnabbt + 2 parkettplatser (som då var mina.) Sedan var det grupp 2, dem fick fick bara en biljett vilket var min. Deras hade tagit slut. Jättetråkigt för dem men ibland är man riktigt skicklig alltså. Fyfan vad kul det ska bli. Jag, Lunne och Malin ska gå på Justin Biebers konsert. Haha kan inte fatta detta. Sinnes. Sorry för roman men är så jävla stolt. Blev ett mindre bråk efteråt och det var ett flertal personer som inte fick biljetter vilket är riktigt tråkigt. Men jag trodde ärligt talat att jag aldrig skulle lyckas.. Never say never! 
 
Inte sovet på ett och ett halv dygn typ. Bara en engelskalektion kvar nu sen är det hem och motinera hästarna innan jag ska soova. Stay strong. Stort tack till mina vänner som ställde upp som sällskap och köade inatt/idag. Ni är guld. Några sköna belibers som fick sina efterlängtade tickets där ute? 
 
Bilderna på biljetterna är censuerade så ingen kan ta dem. Sorry guys! Levt på frukt och choklad. Stabilt Wilma. Extremt. 
 

 

<

 Image and video hosting by TinyPic
Hej och Välkommen till min dagbok.
Wilma heter jag, galen och kreativ tjej på
23 år som befinner mig från staden Jönköping.

Tidigare studerat media/foto men
jobbar nu som lagermedarbetare och har en stark vision om att bli brandman. Jag bloggar tyvärr inte flitigt längre, men loggar in när jag känner för att dokumentera.

Är tidigare fodervärd åt min vita springare
Tose som bloggen kretsade mycket kring.
Blev himlens finaste ängel 180809 ♥

Idag är jag en stark och positiv individ som brinner för fotografering, inredning,
skapande, konst, träning, umgänge, hästar, mat, veganism,
jämdställdhet, psykisk ohälsa och mina katter! Vill du läsa mer om mig? Klicka här.