swirya

Bra morgon.

kategori: Allmänt

 

Wednesday.

kategori: Hästar
Haaj! Haha helt sjukt vad trött jag vart idag eftermiddag. Tur jag inte va i skolan då ;). Hehe. När jag kom hem så åkte jag med Elsa till hennes quaterhäst Fancy. Fick testa att rida en häst vid namn Serra. Svart varmblod som håller på att skolas om till w-häst. Trevlig, pigg och lite osäker, men vääldigt fin häst. Blev lite kär. Nyttigt och spännande att sitta upp på något nytt. Sedan stannade jag hos favoriten snövit (Tose). Var ute och gick en promenix med Lunne och hennes boyfriend. Blev lite spring också. Kewl sägs! Sitter och fangirlar för Justin Bieber ska ha en extrakonsert i Sverige!!!!! 
 
Fancy och Serra. 

Summer, please come.

kategori: Foton

 

 

Nighty night.

kategori: Allmänt
Kort om dagen. Åkte hem till Ida tillsammans med Frida och Ida själv efter lite ärenden i stan. Bakade scones och åt i mägnder. Haha. Väl hemma i orten blev den en tur till Toselino och nattning av övriga hästar. Här hemma har jag tränat löpning tjugo minuter och styrka i en halvtimme. Armar, plankor och rumpa. Yeey. Laddat över lite musik till mobilen. Finally. Annars vart helt sjukt seg idag, trött som bara den. Alldeles för trött för existens typ. Och nu sitter jag här helt klarvaken. Vad är dethär? Ligger två fyrbenta bredvid mig som konstigt nog inte röjer hela rummet utan ligger och sover. Mys. Imorgon slutar jag tidigt. Awesome! Godnatt! (Godhjärtad jag blivit som skriver godnatt varje dag.) 
 

Horseinspo

kategori: Foton

 

Tuesday.

kategori: Allmänt
Befinner mig skolan och har inget att göra då vår film om det arabiska språket är färdigt. Intressant huh ;)? Nä, men känns som bloggen börjat bli lite tråkig igen. (Haha den blir ju ännu tråkigare om jag skriver det.) Blir lite så när det är vardag och det är ont om bloggmaterial eftersom man kommer hem så sent. Men jag kommer faktiskt leva upp till ett av mina löften denna veckan. Att umgås mer med människor. Igår fikade jag med Elin, idag ska jag iväg med klassen till Ida och imorgon ska jag iväg och fota Elsa och hennes lilla westernhorsie som tidigare stod i samma stall som mig. Ska bli spännande! Lite mindre tid åt Tose blir det såklart så tänkte att han får vila tisdag och onsdag, alternativ promeneras. Han förtjänar att ta det lite lugn då han vart så fin det senaste :). Sitter och redigerar lite random bilder på datorn. Underhållande. Får bli två på mig själv som Malin fotat. Ego, hehe.
 
 
 
 

Today

kategori: Allmänt
Haha sorry för sämsta uppdatering men har man fullt upp så har man. Idag när jag kom hem från skolan så blev det  en smoothie innan ett snabbt stallbesök där jag gjorde rent till Toselino. Sedan åkte jag med Elin som övningskörde in till stan där vi fikade och pratade en bra stund. Mys. Sedan åkte vi hem en stund senare igen och bestämde oss för att tolka efter Tose. Sagt och gjort så begav vi oss till stallet. Barbacka på hacket och med tolksele. Elin fick också sitta på krutpaketet. Han kom igång riktigt bra efter några vänder och han tyckte det var riktigt kul. Öronen spetsade. Hihi. Det gick riktigt bra och jag var så stolt över honom att jag ville gråta. Elin tyckte också han var väldigt välriden och en helt annan häst att rida sen hon red honom för två år sen. Och efter den gången ville hon aldrig mer rida honom typ. Haha. But people change, even horses. Så grymt kul! 
 
Nu är klockan alldels för mycket. Hehe. Hade velat sova vid klockan åtta. Vart ute och gått både från Elin och från stallet och tiden tickade iväg som sjutton så han inte med träningen idag. Suck. 
 
Dagens fika och äldre bild på föttera. Hihi. 
 
 

Good night.

kategori: Allmänt
Snön liggersom som ett vitt istäcke över samhället här i orten nu. Dessutom snöade det som mest när jag skulle hem från stationen. Lyckat. Haha. Men sprang nästan hela vägen hem så kom hem lite tidigare. Här hemma har jag städat klart (äntligen). Blev supernöjd. (Haha låter som jag har designat ett hus eller något.) Även städat utanför rummet där jag alltid lägger mina stallkläder. Nu är det bara sminkhyllan i badrummet kvar. Sen är det färdigstädat för denna veckan. Yeey! Såhär på kvällarna vill jag bara åka till Tose. Hatar dom där tre kilometerna. Blää. Imorgon är det måndag. Nä fyfan vad demprimerande. Oj vad negativt detta inlägget blev helt plötsligt. Men sov sött läsare. Kul att ni kollar in här varje dag :D. 
 

Sunday.

kategori: Allmänt
Börjat möblera om rummet idag på morgonen men dammsugaren funkade inte så han inte klart. Ska visa lite bilder på resultatet imorgon om jag hinner klart ikväll. Tycker det blev riktitg mysigt. Sen har jag vart i stallet och ridet Tose på gärdet på stånget. Han var riktitg fin idag. Bärde upp sig väldigt fint och kom ner i ännu lägre form i gångarterna vilket är jobbigt när han måste bära upp sig själv samtidigt som han ska hålla igång. Mycket galopparbete på volt. Galopp, byte, förvända galopp en bit och sen byte tillbaks och samma galopp igen. Superfin! Nu blir det jobb. 
 
Plockat bort pannbandet och käkrämmen på tränset. Mycket snyggare när man framhäver huvuvdet. Sen en liten efter bild på rummet. 

Ointressan kväll.

kategori: Allmänt
Ett ord för denna eftermiddag. Lathet! Har inte gjort ett skit hela eftermiddagen. Eller jo, jag leverade bilder och spelade piano. Annars har jag bara suttit vid datorn och gjort ingenting. Helt meninglöst xD. Men sen tog jag tag i kvällen och tränade lite styrka med Mange. Nu har jag precis ätit upp min tallrik med frukt och yoghurt och ska strax kolla klart vd och sen sova. Hehe. Måste rensa mina bilder för hårdisken va full innan. Igen. Suck. Jag har ju inte ens mycket bilder. Buhu. Imorgon ska jag upp och städa och sedan trimma Tose innan det blir dags för jobbet. GN. 
 
 

A & F

kategori: Hästar
Här kommer ett par bilder på Agnes och hennes läckra Frankie som ni kan läsa mer om HÄR. Kände att jag var lite ringrostig på att fota häst i rörelse. Haha. Var allt för länge sen. Inte blivit så mycket bilder nu under vintern faktiskt. Hoppas Agnes blir nöjd iaf. Jag tycker vädret är rätt trist. Grått och tråkigt, men solen lyste en kort stund. Yeey! Lite mer färg ^^. 
 
 

Saturday.

kategori: Allmänt
Var uppe och tränade tidigt idag. Lite efter nio blev det fyrtio minuters löpning på crossen. Ökade styrkan på crossen också vilket jag kom på att man kan göra. Så varierade med den vanliga styrkan och sen lite trögare. Tempot på benen varierades också. Grymt jobbigt så tog frukost efter det. Haha. 
 
Var i stallet vid elva och red ut Tose på stånget. Han är så knepig ibland alltså. Vill inte gå framåt ordentligt. Lyssnar inte på skänkeln utan ska gå höger och vänster istället för framåt men idag var jag bestämd och drev på honom ändå. Han fick galoppera igång en bra bit innan han började koncentrera sig på arbete. Hemvägen gick mycket bättre dock blev han väldigt pigg (vilket gör att han är knepig, ena stunden seg, nästa hyper,), men han höll sig i skinnet när jag sa åt honom. Bättre i formen hemåt men lite väl stark. Lite stel i vänster sida annars flöt det på i ganska högt tempo. Men kände mig inte riktigt nöjd så red han lite på en åker också. Trodde han skulle tappa bjudning och allt såfort jag la en volt men han var ritkigt duktig. Höll en väldigt bra form och bytte galopp samtidigt som han stannade kvar i formen. Aldrig vart så fin i byten. Hehe. Passet resulterade i en väldigt svettig ponny. Skrittade av en lång bit och sen fick han gå utan täckte en stund i hagen. Skönt.
 
Bestämde plåtning med Agnes och hennes Frankie så gick bort och fotade dem. Kaallt! Nu har jag käkat och tinat upp kroppen. Denna låten här nedan går på repeat. Inspiration! Nu ska jag redigera lite bilder.
  

 
 

 

Freaking friday.

kategori: Allmänt
 Hallihallå! Fredagar är väldigt tråkiga. Typ helt meningslösa :)? Efter skolan så åkte jag iväg till stallet. Tose fick ridas lite i hagen på hacket. Tänkte mest lite bus barbacka vilket han var till en början. Men såfort man ville att han skulle gå på volt så strejkade han och skulle inte gå fram för skänkeln, utan gå åt alla olika håll än framåt. Latmask är han! 
 
Sedan så red jag Flame på hacket barbacka också. Jobbade igenom henne ordentligt. Mycket övergångar innan vi galopperade så jag kände att hon var med mig. I slutet fick hon skrittas av i låg form och böja ordentligt i sidorna. Väldigt svårt att rida henne i en låg form i trav och galopp eftersom hon är så pigg och ökar på om man släpper i handen. Men det är inte så att jag sitter och håller henne för kung och fosterland utan strävar alltid efter att ha ett litetlitet stöd i handen. Inget drag. Hade helst velat rida henne utan att hacket kan rotera och skapa tryck som gör med Tose om jag rider western på ridbana/äng. I skogen säger Tose yolo och kör fullt ös medvetslös så det är precis det vi ska göra imorgon. Han ska ut och galoppera ;). 
 
Väl hemma har jag lagat mat och kollat senaste avsnittet av vampire diaries. Jag fattar dock inte allt med att bryta the sirebond. Blää. Aja, maten var god men saknade min majs <3. Tänkte träna men insåg hur trött jag var så istället stänger vi ner datorn för natten. Gonatt!
 
Instabilder, äldre på T och nya på maat. 



 
 
 

beautiful morning.

kategori: Foton
 

 

Thursday.

kategori: Allmänt
Haft pianolektion och har nu väldigt mycket att öva på. Sedan har jag vart i stallet en kort stund. Tose fick röra lite på sig från marken. Väldigt pigg och galopperade fint runt mig löst. Blev dock lite ur fokus mot slutet och ville hellre stå och kika på annat. Hihi. Efter stallet har jag kollat lite vd med syrran och lyckades cutta min handled på en spik <3. Jävla smärta alltså. Sist men inte minst. Tränat styrka med tända ljus. Nu vd och kvällsmat. GN.
 
 

Little kid.

kategori: Porträtt
Idag så var det dags för att fota min första barnmodell. Var galet nervös. Vet inte ens hur man ska vara inför barn eller om barnet jag skulle fota ens kunde stå eller prata. Men jag fick en väldigt fin (tyst) liten tjej som var väldigt lugn och sansad vilket va awesome :D. Gick bra! Gillar barn lite extra nu ;). 
 

Underbar eftermiddag.

kategori: Allmänt
Sluta tidigt = hem till hästarna. Hihi. Idag har det vart en riktig mysig och fin eftermiddag med sol. Har tränat Flame lite på töm i korallen vilket funkade bra. Väldigt stark i början och gick emot bettet (ett rakt) och skulle älga på men efter en stund blev hon riktigt lugn och avslappnad i en låg form. Duktig pansarvagn!
 

För Tose blev det lite bus i sommarhagen löst. Han var helt otrolig idag. Trodde löslongeringen skulle vara katastrofal men han gick igång i alla gångarter. Såå stolt. Han kunde galoppera utan att hoppa upp i luften och sedan stanna och ge upp hoppet som han brukar. Haha. Han var taggad och höll galoppen vid min sida när jag bad om det. Formen har han också börjat hitta och han bärde upp sig grymt bra idag. Sen har vi tränat en del på att backa när jag vickar på fingret och han backar hur långt som helst (med pauser). Skitkul :D. Sen blev det lite trick och spring. Världens bästa lilla ponny.Tror aldrig jag kommer komma någon individ så nära som jag står honom. Finns inte ord. Såg glad!
 


 

Dans och pizza.

kategori: Allmänt
Obligatorisk egobild. Idag har vi haft dans på friskis och svettis i skolan. Haha jag är skitdålig på att dansa men det var riktigt kul :D. Sen vid tolv så stack jag och Malin hem och käkade lunch här i orten. Vegpizza. Så himla gott. Ibland får man fan unna sig ;). Fortfarande mätt men nu ska jag käka lite lax och kolla vd :). 
 

Kvällens svett.

kategori: Kost och Hälsa
Härlig rubrik huh ;)? Trettio minuters löpning på crossen i högre tempo. Brukar alltid sätta upp ett mål innan jag ska löpträna så jag inte springer och avbryter när det blir jobbigt. Lätt hänt att man tänker "äsch jag orkar inte mer så jag avgår." Jag sätter alltid timer på mobilen numera. Är det tio minuter eller en timme ska jag springa så springer jag till klockan ringer, och den signalen vill man oftast höra kan jag säga. Speciellt när det är riktigt jobbigt. Efter löpträningen blev det styrka en bra stund. Tränade mage, armar och axlar. Har äntligen blivit starkare i armarna. Känt att jag inte orkat göra armövningarna ordentligt det senaste men nu funkar det prima.
 
När det inte känns lika jobbigt längre så ökar jag antalet rörelser i övningen eller lägger på mer tygnd vilket jag gjorde för någon vecka sen. Som avslut av passet blev det stretch som vanligt. Jag sprang till och med längre än trettio minuter när starships kom igång i högtalarn. Music is my peptalk! Som kvällsmat blev det ett stekt ägg och ett glas mjölk. Är för övrigt lite förvånad att jag inte blivit irriterad på hela dagen. Väldigt lätt hänt då jag är grymt lättirriterad. Brukar ofta vara väldigt sur när jag kommer hem men idag har det bara vart positiv energi. Åt en stadig lunch så var nog därför. Händer väldigt sällan. Skolmat. Behöver inte säga mer än det. 
 
Tycker också det är viktigt att man tar sig tiden att ta hand om sig själv ibland. Det var bra att låta Tose stå idag så jag kunde ägna tid till att träna mig själv. För att kunna sköta Tose, skola och andra aktiviteter måste jag först ta hand om mig själv. Även fast jag hade velat ägna all tid till Tose så är det en viktig punkt som många människor glömmer bort. Tose kommer alltid vara prio ett i alla lägen oavsätt vad, men jag får inte glömma bort mig själv :). Inga passande bilder men snubblade över dessa i galleriet här på bloggen. Vill ha våår. Nä, nu ska jag duscha. Luktar inte rosor direkt.
  
 
 

 
 
 

Tuesday.

kategori: Porträtt
Vart en snabbis i stallet och gjort ordning till Tose. Blev vila för honom idag då jag snålskjutsade hem med Amanda och hennes mammi. Annars har jag övat piano (keyboard om jag ska vara helt ärlig.) Allt för länge sen så det var lite dammigt. Haha. Kom iaf och tänka på att jag faktiskt utvecklats en del på den fronten. Trodde aldrig att jag skulle kunna spela "Bellas Lullaby" flytande när jag hade den på repeat för något år sedan. Kunde tidigare "kiss the rain" även den flytande men som nu tyvärr är bortglömd. Måste öva. Alltid kul att kunna låtar utantill. Min spotifylista började fungera nyss också så jag är redo för att springa lite på crosstrainern. Vilat i två dagar så idag kör vi fullt ös :D. Bilderna har Malin i min klass fotat i måndas :). 
 
 
 
 

In der schule.

kategori: Allmänt
Heej! Tose har blivit famous igen som hamnat på framsidan av blogg.se :'). Annars så fick jag skjuts till skolan så är lite extra pigg idag. Planerar massa kewl med mina kk:s här i klassrummet. Dom är bäst :D. Såhär ser jag ut idag. Fetfläta har jag fått på kastrullen idag. Snart har vi media. Wiie!
 
 
 
 

 
 
 
 

Ryttarinnan

kategori: Macintosh B
Helt slut idag igen efter en eftermiddag i stallet. Haha. Tose fick som planerat en genomkörare. Underlaget var bättre än väntat vilket var super. Red han faktiskt på tredelade bettet idag med reptyglar till. Föredrar hellre att rida på stång på honom kan jag lugnt säga. Han var hur ostabil som helst. Fipplade mycket med bettet och kom aldrig till någon bra punkt där han kunde bibehålla en fin form. Tror det var ganska jobbigt för honom också för den delen då det blev mycket galopp och övergångar från trav till galopp. Han har äntligen börjat sänka huvudet när man ryggar. Finally säger jag. Vet inte hur länge jag "väntat" på det. Har inte velat "tvinga" honom att sänka utan mest bara att han ska hitta en frivillig bjudning bakåt. Så det är jättekul. Mycket hälsosamare för ryggen om han kommer ner mer huvudet istället för upp. Men som slutsats så tycker jag passet gick bra. Som sagt så går han mycket stadigare på stång vilket är en anledning till att jag rider på det. Kan ge honom mindre hjälper och hans hållning blir bättre från första början då det är lite skarpare. Men nyttigt att rida på tränsbett också. Vill dessutom ha ett nytt stångbett. Det har blivit så rostigt och fult. Blä.
 
Sedan pansarvagnens tur. Red henne på hacket ganska kravlöst idag. Jag tränade på att stå i lätt sits i både traven och galoppen. Gör ju det aldrig det annars eftersom jag rider i w-sadel så det var skitsvårt att stå i en bra position utan att falla framåt. Blev mycket galopparbete för hennes del. För en gångs skull var hon lugn så passet kändes bra det också. Är som sagt helt slut på energi så ingen träning idag inte. Känner att jag ändå tränat benen och armarna idag efter dem båda ridpassen. Dessutom så broddade Tose mig i benet i söndas vilket har gjort lite ont till och från. Skillz Torsken. 

Snyggponnyn! Ska äntligen klippa honom snart igen. Ska bara bli lite "varmare" först. Haha usch vad fula knoppar btw. 

My day

kategori: Allmänt
Sprunget runt och barnslat oss på ikea och BR idag, vi i klassen och vår lärare. Städat och gjort ordning studion i skolan och köpt rekvisita för dem blivande barnfotograferingarna. Läskigt. Ska fota en unge som är ett halvår första gången. Dom kan ju inte ens prata? haha. Min mellis längst ner till höger. Idag ska båda hästarna ridas. Tänkte faktiskt att det skulle bli en riktigt genomkörare för Tose om underlaget tillåter. Mohaha. 
 

 
 
 

 
 

Pink little white.

kategori: Macintosh B

 
 

 
 

Black and white.

kategori: Macintosh B
Insåg just hur omotiverad jag blev när klockan var så mycket. Kom nyss hem ju. Men trött är jag så det känns bra. Glömde skriva att jag fotades i klänning idag. Folk trodde jag var galen och det har dom ju helt rätt i. Annars så är jag inte alls nöjd över mig själv på bilderna från idag. Ser hemsk ut. Buhu. Men flera fina portättbilder på viten blev det :). Äsch, nu säger jag godnatt. Imorgon är det måndag. Blää, vill inte. 
 
 Fina Macintosh B. [Foto: Elin Johansson] 

Sunday.

kategori: Macintosh B
Nu är jag äntligen hemma. Photoshooten med Tose gick, ja vad ska man säga ;)? Den var inte helt lyckad. Tose var himla otålig idag som gjorde att jag blev irriterad på honom. Sen är det väldigt svårt att få fokus med makrot om man inte är van så många bilder blev tyvärr ur fokus vilket man ofta inte ser i kameran. Lite surt, men jag tycker det var kul ändå. Bilden jag hade i huvudet av själva temat var helt annorlunda än vad resultatet blev. Men tycker det blev riktigt fint ändå. Tack Elin för en rolig dag trots omständigheterna :D. Här får ni ett smakprov. Nu ska jag redigera lite bilder. Wiiie. Kul!  
 
 
 

Photoshoot på g.

kategori: Macintosh B
Idag så bestämde sig jag och Elin för en photoshoot med Tose. Tänkte mest ta lite träningbilder från ryggen tills jag bestämde mig för något helt annat. Blev inspirerad av detta temat här nedan som vi fotade förra året. Tänkte lite samma stuk fast med färger. Kan bli coolt. Låt kreativiteten flöda :). Annars idag ska jag iväg och jobba. Nu måste jag göra mig ordning så jag inte missar min skjuts. Taggad!
 
 

PLL

kategori: Allmänt
Kollar de två senaste avsnitten av Pretty little liars i min nybäddade säng med popcorn och smoothie som dessvärre är slut. Kanske göra en till ;)? 
 

Saturday.

kategori: Djur
Hej alla läsare! Trevligt att ni hänger här en lördagkväll ;). Har inget överdrivet intressant att skriva, därav att det  ofta "bara" blir bildinlägg. Men jag gillar det, så jag kör på det helt enkelt. Idag har jag faktiskt gjort lite nytta. Herregud vad mer tid man får av att vakna upp vid sju en lördag istället för att sova bort halva dagen till tolv. Mitt rum var färdigstädat vid två. Hade alltså hela dagen på mig att göra vad jag ville, så som träna. Blev en timmes löpning på crosstrainern. Femtio minuter lugnt tempo och sen ökade jag på dem tio sista. Blev lite styrka efteråt men hade inte mycket kraft kvar så slutade istället för att börja träna "fel" på dem övningar jag utför. Tog lite bilder på djuren tidigare idag när jag kom hem. Så fina är dom! Trevlig kväll.  
 

 
 
 

 

Cold

kategori: Hästar
 

Klisterlapp till häst

kategori: Hästar
Nästan alla bilder i kameran från idag är på denna herren. Han var som en klisterlapp och skulle hela tiden följa mig vart jag än gick. Lilla älgen. 
 



 

Morning

kategori: Macintosh B
Idag så var det en tidig morgon i stallet. Även fast jag föredrar sovmorgon så är det rätt mysigt att gå upp tidigt för att möta alla fyrbenta individer. Ruskigt kallt dock men den smällen får man ta när man har häst antar jag ;)? Tose fick äta frukost i hagen medans jag gjorde ordning boxen och städade ordning lite. Tog ner julpynt osv. Sedan tog jag med honom till korallen med bollen och tränade där. Han var helt galen idag vilket var skitkul. Han bjöd nästan på spansk trav. Massa bus, stegror och kickar åt alla håll. Rullade sig i snön flera gånger och travade samt galopperade runt som en ninja. Benen flög åt alla håll x'D. Så himla härlig. Var en dam som var ute och gick och hon var väldigt imponerad av vad vi gjorde. Hon kunde inget om hästar men hon tyckte Tose såg ut som en islänning :'). Naw. Riktigt kul att se honom så pigg. Glimten i ögat såg jag verkligen och det ska damen också. Sedan fotade jag hästarna lite i hagen med det var så in i satans kallt så blev inget bra. Men tror jag delar med mig ändå :). 
 
 
 
 
 

Night

kategori: Foton
 Nyss kollat senaste avsnittet av vampire diaries, men eftersom jag har kollat om på nytt så är jag på säsong tre nu så det blev mindfuck när Elena va vampire. Haha. Blev helt fel. Måste se om för fattade knappt hälften. Imorgon ska jag upp tidigt. Kameran får dessutom hänga med. Fått sånt fotosug det senaste. Det har helt plötsligt bytts ut mot träningen. Väldigt omotiverad för tillfället. Men imorgon kör vi :). Några bilder jag tog tidigare idag. 
 

 
 
 
 
 

Catbomb

kategori: Djur
 

 

 
 
 
 

 

Friday

kategori: Macintosh B
Fredag och äntligen internet såhär på kvällskvisten. Yeey. Idag så stannade jag hemma från skolan på grund av privata skäl. Var inte på topp igårkväll men efter att vart hos Tose idag så kändes allt mycket bättre + att jag redde ut till saker. Vad lille vit kan göra. Han var på himla bra humör idag också vilket var superkul. Red honom lite i halsringen barbacka i en av hagarna. Härligt! Sämst underlag men han var så duktig så lille prinsen. Raceade runt lite kravlöst några minuter bara. Smälte när jag kom till hagen och han stod där så oskyldigt söt. Jag ba måste ta upp mobilen. Vänta lite. Klick. "aaaw". Finaste ponnyn.
 
 
 
 
 
 

Sometimes.

kategori: citat

 

Day

kategori: Allmänt
Ledsen för min frånvaro men har tyvärr inget bra internet hemma vilket resulterar i att jag knappt sitter vid datorn förutom när jag ska kolla vampire diaires. Men det skulle komma nytt nät någon dag framöver. Awesome! På träningsfroten så blir det lite vila i två dagar nu framöver. Igår blev det zumba i skolan och i tisdags red jag både hästarna = träningsverk. Idag och imorgon är jag lite upptagen så vila för både mig och Tose. Igår fick Tose en lugnare ritt i skogen barbacka. Suupermysigt! Snön ligger så fint på backen nu. Brist på bilder har jag också så ni får se några gammla på nytt. 
 
 

 
 
 

Smoothie

kategori: Foton
Orkade inte skriva något igår då jag var helt slut på energi. Blev istället ett bildinlägg från Insta. Båda hästarna fick motineras igår som ni kanske listade ut. Flame gick kanon. Äntligen säger jag. Mycket lugnare och mer lyhörd. Tose gick sådär. Tittig och lite seg. 
 
Haha idag har jag vart helt förvirrad. Jag trodde det va fredag..Eh ja xD. Blev lite besviken när jag insåg att det inte var det dock. Var ute och fotade dessa bilder nyss. Blev dock inget bra då det var för mörkt. Men nu måste jag städa en stund innan jag ska iväg till bästa viten. 
 
 

My day from Instagram.

kategori: Allmänt
 

 

Bad morning.

kategori: Allmänt
Är sjukt trött. Vill sova, äta mat och sen sova lite till. Fick springa till bussen som var en kvart försedan. Hade kunnat gå hem och hämtat en rullator och sen tillbaka och hunnit med den ändå. Tack så hjärtligt! Tisdagar är inte min dag. Hemskaste dagen i veckan. Svenska hela förmiddagen. Dryygt. 
 
 

Monday again.

kategori: Allmänt
Är helt slut i huvudet just nu och känner egentligen bara för att duscha och sova. Haha. Men först ska jag uppdatera bloggen lite. Efter skolan idag så hängde jag med mamma och handlade sedan åkte jag upp till stallet. Gosade med bebisen och red sedan honom i repgrimman på åkern. Underlaget är inte att hurra för men blev lite av alla gångarter i alla fall. Han var jättefin! Tycker verkligen om att kunna rida i grimma och samtidigt jobba. Han går super "på" grimman också, me like. 
 
Sedan så red jag lite impulsivt Flame (barbacka på bett) som stod klar i stallgången. Hon har fått ett nytt smeknamn. Pansarvagnen. Mer hästkrafter i ett och samma paket får man leta efter. Helt sjukt vad hon har att ge. Hon var stark, alldeles för pigg att ens sitta på idag. Kunde inte komma ner på jorden i knappt två minuter. Allt skulle gå i hundratio. Stora märren. Inte lätt. Väldigt knepigt, och väldigt svårt. 
 
Allt säger ät och sov. Kan nästan höra hur min säng ber mig att stanna ;). Men huvudet säger träna och så får det bli. Igår så blev det fyrtio minuter på crosstrainern utan högre puls. Jag är nog inte så otränad trots allt. Blev inte anfådd. Bara benen som knappt pallade trycket mot slutet. Idag blir det tio minuters löpning på crosstrainern i högre tempo och sen lite styrka. Du är ingen soffpotatis Wilma, just shoooot!


Sunday.

kategori: Allmänt
Hej på er! Snart är denna helgen över. Idag så har jag som sagt jobbat som jag skrev igår. Sedan blev det bara en kort stund i stallet där jag gjorde rent till Tose. Hade jätteont i magen så blev inte mer än så. Han inte ens hälsa på honom i hagen då pappa väntade utanför. Så sitter här lite ledsen nu. Saknar bebisen. Men jag såg han allt. Han stod vid sin nya ensilagebale så han var nog nöjd :D. Är så sjukt trött också. Var nog bra att jag inte tränade han idag då. Men trötthet är ingen anledning för att ta ännu en vilodag ifrån träningen ;). Två veckor har jag vart igång nu. Känns bra! Blir nog båda kondtion och styrka ikväll, sen sover jag gott :D. Haha, denna bilden beskriver verkligen oss. Så fula :') 
 

Night.

kategori: Allmänt
Haha jag som intalade mig om att inte gå utanför dörren ikväll på grund av kylan. Ville bara bädda ner mig i sängen men istället tog jag en powerwalk till vännen Elin på tre km där vi mest tog det lugnt. Drack häxblandning och tog ansiktsmask bland annat. Skönt :). Sedan pinnade jag hemåt igen och ska strax sova. Imorgon blir det jobb och stall. Ser vi fram emot :). Två egobilder från Instagram (Swiryax). Insta luras med min ögonfärg. Hihi.
 
 
 
 

 

Love

kategori: Macintosh B


Euphoria.

kategori: Macintosh B
Idag har har Lunne fotat lite portättbilder på mig och Macintosh. Wiiee :D. Knoppar fick han i manen också så han blev lite extra stilig. Tose var jätteduktig, det var bara så jävla kallt. Haha. En helgo förmiddag i stallet med Lusen. Haha. Så rolig är du ibland ;}. Tose är såå fiiin. Lyckorus ♥. 
 
 

Friday

kategori: Allmänt
Sammanfattning av dagen. Efter skolan så ät jag lite mellanmål och tog sedan en onyttig efterätt, varm obóy och glass. Hehe. Bara för att det är fredag liksom. Tanken var att båda hästarna skulle få vila idag men istället så red Lunne Tose samtidigt som jag red Flame. Jag satt upp på T lite också. Funkade okej, lite halvkasst underlag för honom. Flame däremot pinnade på som sjutton på hacket idag. Stark och het som ett ånglok den hästen. Extremt svårt att finna lugn och balans tillsammans med henne. Så ingen jättebra känsla där. Motion fick dem iaf vilket är positivt. 
 
Väl hemma blev det trettio minuter på crosstrainern. Sedan turbospeedade jag två minuter så hjärtat fick jobba ordentligt. Tjugo minuters styrka av mage och armar. Gjorde två goda mackor med grönsaker i och efter det blev det en litenliten tårtbit på en centimeter. (Mor och far firade fyrtio år som gifta.) Gillar inte hembakade tårtor längre. Inte våra iaf så det är awesome. Nu har jag riktigt trött så ska snart sova. Hoppas ni får en bra helg :). 
 


colors at night.

kategori: Foton


 

Yeah, you're right.

kategori: Allmänt
[weheartit.com] I hate to be frustrated, so let's sleep this day away and catch another. 
 

Back to school bithes.

kategori: Foton
Hallå där! Tänkte skriva någon rolig hälsningsfras tills jag insåg att den blev riktigt tråkigt. Nu när jag börjat skolan så tänkte jag bara skriva att jag inte kommer uppdatera lika mycket som jag gjort under lovet. Beror på hur mycket tid jag har och vad det finns att erbjuda. Men idag har det vart fullt upp. Kom hem vid halv två vilket är ytterst ovanligt. Var ute och fotade lite ofräscha äpplen (som tyvärr förstörde bilderna) och regndroppar. 
 
Efter den lilla fotostunden så bärde det av till stallet. Väntade en stund då Lunne ville med ut och rida. Tose var så himla pigg idag. Äntligen (!!!!!). My little powerpony. Red en bit i skogen barbacka (mysigaste) men vände tills vi insåg att väglaget inte var att rekommendera. Istället fick det bli en runda på ängen där han fortfarande var väldigt pigg och uppmärksam. Sökte sig fint och sänkte huvudet i repgrimman som jag red med idag. Himla duktigt! Blev mycket skritt och prat med Lunne, skönt det också. 
 
Väl hemma så gjorde jag ordning en smoothie innan det blev dags för träning. Löpning i regnet. Underbart. Älskar att springa i regn. Speciell känsla bara. Fyra kilometer idag på tjugofem minuter. Gick mycket bättre idag också. Inte lika jobbigt. Sedan fyrtio minuters styrka. Det var däremot jobbigare. Har en känsla av att jag inte kommer kunna gå normalt imorgon. Haha. Slutligen bjuder jag på lite bilder. Godnatt :) 
 
 

Chill

kategori: Allmänt
Känner bara för att ta det lugnt och vila upp mig för morgondagens skolstart igen, så har inte planerat något annat idag vilket är asskönt. Ska upp till stallet en sväng snart och göra ordning till Tose. Han får vila idag då jag känner mig omotiverad, dessutom har han vart så seg dem två senaste dagarna så han kan nog må bra av att stå. Hade också velat raka av pälsen igen på honom.. Annars har jag kollat vampire diaries och käkat soppa och pannkakor. Så mys :). 
 


Work hard.

kategori: Kost och Hälsa
Idag är det sista dagen på mitt lov. Tanken var att ta till vara på hela dagen och därmed ställde jag alarmet på nio. Men vem låg i sängen till elva ändå? Morgonpigg? Nope. När jag vaknat så var jag ute och sprang en runda på tre kilometer på arton minuter. Var h.u.r jobbigt som helst i slutet, men helt klart värt. Kände den positiva energin flöda när en snorunge vid en skola ropade varför jag var så röd i ansiktet xD. Har inte ont i benet när jag springer eller rider längre så det är awesome. Sedan blev det trettio minuters styrka av armar, mage och rygg. Mage är värst xd. Gjorde en smoothie som belöning. Frysta jordgubbar, en banan och mildyoghurt. Simpelt! Nu ska jag läsa bloggar när jag väl har ett fungerande internet :). 
 

 

Du är rätt söt.

kategori: Djur
Visste ni btw att jag klickertränar Pucko? Hon kan både sitta, sitta fint och puss på kommando. Haha :D. 
 
 

Flame

kategori:
Flame var ingen fröjd att rida idag. Fann ingen rytm eller känsla i ridningen. Bara massa spring och spändhet. Jag som ryttare satt inte heller så bra. Inte ridet in mig sadeln ordentligt heller så det hade stor påverkan. Men hon är fin! Går nog bättre nästa gång :). 
 
 

Tose

kategori: Macintosh B
Idag har mamma vart med i stallet hela dagen. Hon fick uppdraget att fota lite ridbilder på mig och hästarna som hon lyckades väldigt bra med då hon nästintill aldrig hållt i en systemkamera. Haha. Fick bli med makrot vilket är ännu svårare att få fokus med än ett objektiv med zom, men det var så mörkt och grått ute så det fick bli makrot eftersom den har större bländare. Bilderna är därför väldigt tråkiga i färgen, precis som vädret. Men trots detta så blev lite bilder uppsuttet på både Tose och Flame idag. Alltid kul att ha något dokumenterat :).
 
Inget vidare bra ridpass med T var det iaf. Ingen bra bjudning framåt. Hittade inte formen och var väldigt ur fokus. Äsch behöver inte skriva om det. Funkade inget bra från ryggen idag helt enkelt. 
 

 
 

Light

kategori: Foton
Efter att vart ute på promme med mammsen och djuren så tvinga hon mig ner till sjön igen för att ta lite bilder (vilket faktiskt va värt.) Det speglade sig fint mot vattnet som alla andra dagar så jag plockade med stativet och kameran och fotade lite. Det är ju mycket roligare att fota så det blir lite mönster och krimskrams än stillbilder. Hehe. Sen såg jag det jag inte vet vad det heter för första gången i livet :'D. Sån man släpper i luften så den åker upp i himlen. Det är en sån på sista bilden fast den ser ju inte ut så egentligen. Ehehe.    
                                
 
 
 
 

Gold.

kategori: Foton
 
 

Little white.

kategori: Macintosh B
Det var trettiotvå stycken som svarade på frågan igår om "hästarnas uppdatering". Haha. Klart fler som kollar in här varje dag dock.) Men utifrån resultatet så var den en som röstade nej och resten ja så det känns stabilt Fick en väldigt bra kommentar från denna tjejen om att en bra blogg baseras på bloggarens intresse och visst är det så sant som det är skrivet? Åter till dagens.
 
Tose var lite halvseg idag. Dessutom står dom som grävmaskiner i hagen och röjer jord, samt käkar rötter. Inte bra alls då det kan leda till kolik. Blev lite frisering av viten idag. Manen fick bli lite kortare. Jag tycker han är riktigt fin i kort man faktiskt. Sedan blev det ett ridpass på åkern. Typical dressyrpass. Längre framskrittning, övergångar från skritt till trav, skritt till halt, back, ökning och minskning av traven för att finna fokus och lättare flytta undan för hjälperna. Sedan galopparbete, mycket fattningar och arbete på stor volt i båda varv. Som avslut lite byten som satt riktigt bra. Avtravning och avskrittning. Haha. Väldigt detaljerat som sagt. Typical dressyrpass huh? Sammanfattning. Lite halvseg som sagt. Jobbade på bra men var inte så kvick som jag önskat. Men bra fokus idag. Ingen kompostlåda som blev ett störande moment. 
 
 

Världens finaste katt.

kategori: Djur
Idag stod alarmet på nio, men vem sov till elva ändå? Jo, jag :). Hehe. Vart ute och fotat idag lite. Slutar alltid med att det blir bilder på djuren då dem alltid hänger med. Jo, fotade lite smycken också som jag tänkte visa. Sedan åkte jag till stallet. Kommer en utvärdering på det lite senare. 
 
 

Help?

kategori: Hästar
Är lite nyfiken på hur många som tycker att jag ska uppdatera om hästarna? Eftersom min blogg är lite "neutral", det vill säga att den handlar om både vardag och mina intressen (foto och hästar) så blir den en blandning av båda. Jag skulle kunna uppdatera hästfronten mer vilket jag faktiskt vill. Men eftersom bloggen är neutral så blir det bara i kortare text. Tror också jag skulle tappa läsare på det, men kanske skulle det ersättas med nya hästintresserade läsare :)? Aja, till frågan. Ska jag uppdatera om hästarna över huvudtaget eller är det ointressant? Klicka gärna i rutan. (Anonymt). 
 
Uppdatera eller inte?


 

 
 

Saturday.

kategori: Allmänt
Hej underbara själar! Nyss ätit slut min gratäng med massa goda grönsaker till. Så galet gott. Hade seriöst kunnat leva på det. Åter till vad jag åstadkommit idag. Efter träningen vid lunchtid åkte jag till stallet. Tanken var att rida med Elin men halvvägs framme så insåg jag att hela sandvägen var ren isgata. Hade heller inte broddar så det fick bli att vända tillbaka hemåt vilket Tose älskade. Han blev dock väldigt frustrerad när jag började rida volter på en åker istället. Så han protesterade lite genom att slingra sig fram som en orm i hopp om att rida hemåt. Nja, inget pass att hänga i granen... Hihi har för övrigt börjat kolla om The vampire diaries. Ååh vad alla skådespelare är mindre :'D. Haha. What to do tonight? Tänkte försöka gå och lägga mig i hyfsad tid då jag ska upp närmare halv åtta imorgon. Kill me! 
 
[weheartit.com] Hejhejhej världens snyggaste man Ian Somerhalder. 

 

Hej

kategori: Kost och Hälsa
 
God dag! Styrkepass check. Utrustningen jag använder mig av är allt som finns på bilden. Svårare än så är det inte :). Pucko hjälpte till lite som ni ser ;). Nu blir det uteritt med Enis :).

I have seen that face before dude.

kategori: Djur
Är det ens möjligt att se såhär oskyldig ut?  "Nä jag har inte gjort något :(."

Lunch

kategori: Allmänt
Förmiddagen har ägnats åt matlagning. Tacogratängen blev inte riktigt färdig men den var god ändå. Inte speciellt nyttig. Menmen.. Hade tänkt att träningen får vila idag men inser att jag behöver röra på mig efter två feta portioner av mat xD. Vet inte vad jag ska göra med viten heller. Är lite omotiverad faktiskt. Vill rida ut men det är så tråkigt att rida ut ensam med honom då han tappar bjudningen framåt. Om du läser detta Elin så kanske vi kan ut på en ritt imorgon :)? 

God morgon.

kategori: Djur
Fotade dessa bilder nyss på katterna (Pucko och Mango.) Pucko som är svart var svårare att fota då jag hade lite ljus till kameran. Min kamera reagerar väldigt stark på ISO som jag nu hade på 200 och jag tycker kvalitén blev usel. Aja. Dom är ju söta iaf :D.  
 

Tungt

kategori: Macintosh B
Tose. 
Hej! Min mobil "tog" inte min laddare idag så den höll på att dö. Men efter lite trixande så funkade den att ladda en stund senare. Thank god. Jag är uppkopplad via mobilen och utan mobilen finns inget nätverk, dock går det hur trögt som helst. Fast det var inte det som va problemet utan att jag trodde mobilen hade gått sönder och anledningen till det vet jag nog redan. Otursdag. 
 
Tose fick sig ett ridpass idag. Väldigt spänd och tittig. Say what? Tose är aldrig tittig men idag så fick han syn på något som gömde sig i buksarna. En kompostlåda. De va lite leskigt. Det blåste som satan så det var inte heller så konstigt att han agerade som han gjorde. Själva passet gick helt okej. Får inte med yttersidan på honom riktigt och han orkade inte bära upp sig helt idag. Men vi jobbar vidare. 
 
Annars så har jag gjort pannkakor och fick städryck och dammsög och svabbade hela undervåningen. Skriver allt för ofta att jag städar. Vad är dethär? Kollat Teen Wolf med lite popcorn och vatten och nu är det dags för att sova. Imorgon ska jag göra tacopaj ♥. Känner ni kärleken? Det gör jag ;). 

Dagens

kategori: Kost och Hälsa
Skulle skrivit detta inlägg tidigare idag men men tiden rann iväg så gör det nu istället. Joggade 2 kilometer på tretton minuter. Grejen är den att allt blir så himla mycket jobbigare när man har ont någon stans. Kan inte sätta fram vänster ben ordentligt för det tar liksom stopp, men när jag väl kom in i tackten så gick det bättre. Svettigaste träningspasset detta året. Efteråt så tränade jag armarna och stretchade som vanligt. 2 kilometer är knappt något alls men kan inte riktigt förklara när man har detta ben. Känner mig som Dk. House. När jag kom hem från stallet var jag också helt slut, endast på grund av benet. Allt blir jättejobbigt! Fall seven times, stand up eight :). 

Thursday.

kategori: Allmänt
[Flame] God morgon på er! Hittils har jag städat lite i köket och ätit frulle. Idag känner jag bara för att sitta inne och kolla Teen Wolf men tror nog det blir en liten joggingrunda innan jag sticker till stallet om benet medger. Bättre att ha det gjort :). Snart är internet slut också då jag är kopplad till mobilen då det gemensamma anslutningen är över tiden.  Oj vad teknisk jag lät. Haha. Ha en awesome dag :D. 

Kväll

kategori: Allmänt
Min kväll. Lagat mat, tränat styrka. vart ute på promme med Lizziedog och sen chillat framför tvn i jumpsuiten. Annars så blir tankarna om mitt ben blir typ bara värre och värre. Senila Wilma var det ja. Hade tänkt gå och lägga mig tidigt tills jag insåg att klockan inte var så tidig. Sen är jag så lat att bara stänga ner allt också. I vilket fall, god natt :D. 
 
 
 

Sweet

kategori: Macintosh B
Hur söt får man va bebis :')? 

Wednesday.

kategori: Hästar
Flame och Tose. 
Blev en liten portättfotografering av båda hästarna idag. Tänkte inviga ett oanvänt träns till Tose men spännet har fastnat så fick bli grimma på viten. Men han är fin i allt så spelar ingen större roll ;). Flame är perfekta hästen för portättfoton. Spetsar öronen och får den där djupa blicken som man ofta vill framhäva. Tose fick till den på sista bilden också. Så fin! Skrutten fick nya dojjor idag på tassarna så det känns skönt. 
 
Träningsmässigt så red jag Flame barbacka med bett på åkern. Hade ont i benet när jag gick till stallet och även när jag red så kunde inte hålla om med skänklen vilket gjorde att jag gled åt sidan hela tiden. Men Flame var så duktig så. Blev lite skritt och trav bara. Tose fick tränas från marken. Longering i rep i alla gångarter och sen repeterade vi igenom tricken. Gick fint! Världens finaste. 

Hello.

kategori: Allmänt
Haha gjorde omelett till frukost och jag råkade ta vinäger istället för olja som steksmör. Upplevelsen när jag smakade. Haha. Gick inte äta och det tog jättelång tid att göra. Suck :(. Men nu ska jag ta en promenad till stallet. Eller ja, om en stund när jag gjort mig ordning ;). Två hästar på schemat idag. 

 
 
 
 

Dark

kategori: Macintosh B
Tose finis för ett tag sedan. 
Vart ute och trimmat Tose från ryggen lite nu i eftermiddag. Det var dock kolsvart nu när snön försvunnet. Han kändes lite drunk såhär efter nyår. Jättevinglig. Men klandrar honom inte, han såg knappt något bebis. Funkade därför inte så bra idag så kände bara på gångarterna en stund. Men galet var duktig han var igår när jag red honom barbacka. Han kändes så himla stark i alla gångarter. Jobbade på jättebra. Hästkrafter är dem bästa! 

Mina nyårslöften

kategori: Allmänt
Brukar inte sätta upp mål eller löften inför åren som kommer, men iår så testar vi och ser vad året har att erbjuda. Mina löften är att jag ska börja träna. Inte för att jag måste, utan för att jag vill. Jag ska börja bli mer impulsiv och social. Börja umgås mer med människor. Sen ska jag sluta äta allt jag ser. Försöka utveckla måltiderna sundare istället för att småäta massa hela tiden.
 
På hästfronten tycker jag att inget behövs förändras. Toses träning går bra och jag ser inga problem med det. Har heller inga mål för honom eller oss tillsammans. Vi utvecklas i ridning med tiden vilket vi pysslar mest med nu. Eller jo, juste en sak är att jag ska börja träna Flame. Var väldigt länge sen jag gjorde det så det ser jag fram emot. 
 
Bloggmässigt så tänker jag inte anpassa mig och uppdatera bloggen fem gånger om dagen sju dagar i veckan. Jag bloggar när jag vill och när jag tycker det är kul och intressant. När jag blir inspirerad. Vill ni fortsätta följa mig så blir jag jättevarm i hjärtat. 
 
I skolan så ska jag inte ha för höga förväntningar så tänker inte ha några krav på mig där. Lärt mig att man inte ska förvänta sig något alls om resultat blir sämre än väntat. Då blir det tungt. Men nu är det ett nytt åt, nya möjligheter. Nu kör vi!
 
 
 
 
 

Invigt 2013

kategori: Kost och Hälsa
Efter frukost invigde jag 2013 med årets första träningspass. Blev femton minuter på motionscyklen inomhus. Fem minuter lugnare uppvärmning, fem minuter i högre tempo och sen fem minuter i lägre tempo som nervarvning. Sedan lite styrkeövningar. Glömde dock bort att jag hade ont i benet så böjde mig ner och så PANG. Pain. Köpte en riktigt vattenflaska på Gekås också. Rosa och fin. Inspiration :). Nu ska jag börja uppdatera kategorin "träning". Kul :D. 

Firework

kategori: Foton
Hann hem precis till tolvslaget innan fyrverkerierna satte igång. Gaadh. Så galet svårt att fota bara. Min kamera kan inte ta seriebilder och det gör inte saken bättre. Jättesårt at hitta fokus men man ser att det är fyrverkerier hoppas jag. Haha. Åter igen. Gott nytt år :). 

<

 Image and video hosting by TinyPic
Hej och Välkommen till min dagbok.
Wilma heter jag, galen och kreativ tjej på
23 år som befinner mig från staden Jönköping.

Tidigare studerat media/foto men
jobbar nu som lagermedarbetare och har en stark vision om att bli brandman. Jag bloggar tyvärr inte flitigt längre, men loggar in när jag känner för att dokumentera.

Är tidigare fodervärd åt min vita springare
Tose som bloggen kretsade mycket kring.
Blev himlens finaste ängel 180809 ♥

Idag är jag en stark och positiv individ som brinner för fotografering, inredning,
skapande, konst, träning, umgänge, hästar, mat, veganism,
jämdställdhet, psykisk ohälsa och mina katter! Vill du läsa mer om mig? Klicka här.