swirya

Monday.

kategori: Allmänt
Tjoo därute i stormen. Blåser det mycket eller? Jag tycker det är rätt så lugnt än så länge. Kan ju försöka beskriva min trötthet efter två ridpass idag? Så sjukt  trött. Haha. Pansarvagnen gick superbra och Tose gick inte alls bra i sandlådan. Haha, yepp. Det är typ det som hänt i eftermiddag, lagat mat på det också. Men ska dra iväg till gymmet strax, kommer ändå ligga och segscrolla på datorn annars. Let's lift!
 
Kontrasten mellen en normalbild på Tose, och en normal bild på Flame. 

Halloween is coming bitches.

kategori: Allmänt
Vad gör man inte en regnig måndag? Jo, improviserar och testar sminka helgens makeup som vampire. Halloween is coming bitches, watchout. Ska köpa blod och ev. linser. Pallar inte att en hel outfit kostar mer än en hel kväll :'). Frågan är vad man ska ha på resten av kroppen? Heelp. Väntar på att regnet ska upphöra lite så jag kan motionera mig själv tillsammans med hästarna lite. Ha en bra måndag! 
 
 
 
 

Saturday.

kategori: Allmänt
Tja! Knasig fredag minst sagt. Idag så har jag, eh ja, vad har jag gjort? Kollat vampire diaries, helt galet BRA. Tycker förra avsnittet var sådär och så kommer det ett supermegaawesome avsnitt efter det. ÅÅH vad bra det är! Tycker dock Bonnie ska komma tillbaka. Grym karaktär! Annars har jag provkört vår nya bil så säger härmed rip till det legendariska vrålåket </3. #status. Vart ute på promme med mina fabulous gnägg i duggregnet. Så himla skönt trots att en viss vit ska gå i slowmotion och brun ska tävla om vem som kan gå fortast. #standard. Nu är det höstlov. YEY! Synd att jag har efterblivet mycket att plugga ändå. Bra jobbat där eleven. Aja. Ta hand om er och gör inte saker som ni kommer ångra, dagens lärdom. Fast nej, gör det ändå, för i slutändan blir det jävligt kul att minnas. Be young, be yolo. #lol. 
 
 
 
 

Thursday.

kategori: Allmänt
Heej långa torsdaaag! Eller ja, det är ju faktiskt fredag :'''D. Började med att försova mig. Tio minuter att slåss om var fan inte mycket. Lol. Ridit både Tose och Flame barbacka idag. Phu, fy satan vad jobbigt x). Flame har jag inte tränat så mycket det senaste, mest bara inte blivit av så hon är tyvärr väldigt ur form då hennes ägare inte hinner med henne riktigt. Stel som fan och ville bara springa idag men blev väldigt mjuk och låg mot slutet. Tose fick skutta lite teknikserier idag. Långa avstånd dessutom, jobbigt sägs. Men gick super :). Sedan duschat, rakat benen, färgat hår, packat kläder och hela faderullan. Imorgon är det nämligen halloweenkväll i skolan och sedan utgång på det. Wiiie vad keewl! Jo juste, bakat massa kakor också få vi ska sälja det imorgon för att få in pengar till vårt uf-företag ^. Det låter kanske inte så mycket, men shit vilken eftermiddag. Yepp. Så mig hör ni nog inte så mycket av imorgon då jag ska jobba och sen festa lite. Hihi. Soov söööttt 
 
Åhåhåhå favorit från vampire diaries ♥ [weheartit.com]

 
 

That Amandaguurl.

kategori: Allmänt
 En anledning till att jag älskar min kamera, seriebilder i mitt hjärta ♥

Wake me up when it's all over, and when I wake up, then kill me.

kategori: Allmänt
 
 

I'm still alive but I'm barely breathing.

kategori: Allmänt
Heej vänner! Hoppa ni mår bra. Som ni ser ekar bloggen lite tomt, men ni förstår nog varför. Dagarna ägnas åt skola, Toselino, träning, plugg, sömn och käk. Ja det är väl det iprincip. Toselino har fått leka lite från marken det senaste. Tränar vidare på spanska traven, så himla häftigt är det! Började träna lite spinn idag också så får se hur långt vi tar oss. Blivit erbjuden show i vinter också i Värnamo. Får suga på den karamellen ett tag, blir ju så överdrivet nervös. Men Tose är i vilket fall verkligen på topp just i nuläget vilket är himla kul :). 
 
Tagit igen helgens vila på gymmet idag också. Börjar faktiskt bli ganska stark. Ni vet man känner förändring. När en kvarts löpning blir fyrtio minuter. Härlig känsla! Annars har kroppen haft en hemsk dag. Så jävla ont i magen och i bröstkorgen eller vart den kroppsdelen nu heter där jag känner smärta. Haft svårt att andas att det känns som luften ska ta slut vilken sekund som helst, ja, som sagt, dramaqueen idag. 
 
Haha fulis, aja fred på er. Fan vad fult det är med svenska ibland då. Lol. 

wild.

kategori: Allmänt
 

Thursday.

kategori: Allmänt
Heej! Sovmorgon och ledig idag pga tandläkartid. Sen gymmat och efter det ridit en osammarbetsvillig ponny. Något stod inte rätt till idag då han varken ville skritta eller galoppera så slutade med att jag gav upp. Var ett tag sedan jag red honom nu. Kommer bli en chill höst/vinter känner jag :P. Men gammelmannen klagar nog inte :). Orkar knappt skriva något då jag bokstavligt somnar. Shit vad trött jag är xD. 
 
 

Att fotografera hästar.

kategori: Tips
Fick en trevlig kommentar om tips när man fotograferar hästar som jag mer än gärna svarar på. Något att skriva om då liksom ;). 
 
- Dress for success! Haha, låter aslöjligt men jag tycker det hör hemma hos hästarna också. Speciellt om man ska ställa upp sin häst för att ta porträttbilder. Gör den fin, tvätta/borsta/fläta/knoppa, sätta på en/ett snygg grimma /träns eller inget alls vilket kan vara väldigt fint! Och vill man ta "hagbilder" så är det ju oftast finast att fota hästarna som dem är (dock utan grimma, me don't like.) Det har ju också sin charm. Vill man fota ridbilder ska man kanske också ta en titt på vad man har för utrustning (om man då har någon.) Färgkombinationer osv. Om det passar och matchar med varandra. Liten skillnad gör stor. 
 
- Något som jag kanske tycker är viktigast är bakgrunden. Placera din häst där det inte finns massa störmoment som staket, bilar, hus m.m. Det allra finaste är att placera en sin häst framför en buske eller på en åker/hage där hästen hamnar i centrum både för ögat och kameran. 
 
- Ljussättning. Fotar du hästar i solljus. Placera hästen så solen ligger "på". Varför? Då bildas inga skuggor. Sen kan givetvis bilder med skuggor också ge sin charm, det beror på vad du vill ha för bilder. Men jag föredrar molnigt väder med en blå himmel som ger mycket ljus. Gör inget om vädret skiftar med både sol och moln, då får jag chansen att testa båda. Men var extra noga med att kolla ljusättning på dina första bilder så du inte blir helt insöad i hur fin omgivningen är. Om ljuset ligger på, framför eller bakom hästen. 

Ridbild där solen ligger "på". 
Ridbild där solen ligger framför och skapar skuggor. Förstår ni skillnaden? 
 
- Kamerans inställningar. Jag själv fotar alltid manuellt där jag kan justera både bländare och och slutare själv. Mitt ISO-tal ligger nästan alltid på lägsta möjliga. Är det mörkt ute brukar jag höja lite, beror dock helt på kameran och hur känslig den är för ISO. När jag fotar portätt har jag alltid lågt bländartal (1,8) för att få bakgrunden suddig och motivet skarpt. Min slutartid ligger runt 1/160 - 1/2000, beror helt på väder. Men fotar du med en slutartid som ligger under 1/60 kommer du få oskarpa bilder, det är ren fakta. Fotar du ridbilder så måste du dra upp slutartiden. Tar jag själv ridbilder ligger min slutartid på 1/2000 och bländaren på 4. 
 
- Hjälp. Kanske behöver du någon som kan hålla hästen vid portättfotograferingar, alternativ träna hästen till att kunna stå stilla själv utan att behöva hålla i tyglar. Mycker smidigare ;).

Ja, detta var väl mina tips. Dress for success, bakgrunden, ljusättning, hjälp och kamerans inställningar. Prova dig fram och använd din kreativitet. Kanske behöver det inte alltid vara så stilrent eller vanligt. Gör något galet, det brukar oftast bli ett väldigt kul resultat! Hoppas ni fick ut något utav denna text, så fall, ge mer än gärna respons :). Sist men inte minst, några favoriter som jag är nöjda med. 
 


 
 
 
 
 
 
 

Monday.

kategori: Allmänt
God kväll! Vet inte vad som har hänt idag. Genomlidit en hemskt trött dag. Men genom positiva människor finner man mycket styrka. Väl hemma hamnade jag i sängen helt utmattad. Vilade en stund, funderade över livet som en riktig filosof tills jag begav mig till stallet och lekte lite med viten. Hade inte i tankarna att träna favoriten när kropp och huvud kändes som det gjorde. Men under omständigheterna fick både jag och Toselino lite motion trots att han kändes lite loj, likaså jag. Spegelbilden själv. Bytte ut kvällen på gymmet till en riktig pluggkväll. Gud vad s-k-ö-n-t. Jag vet precis vart kicken kom ifrån. Motivationen, styrkan och hjälpkraften. Jag saknar dig så ♥. 
 
 
 

Sunday.

kategori: Allmänt
Hello world! Ååh vad mycket roligare det är att logga in på bloggen när det är fullt med kommentarer :D. Me really like! Vad har hänt idag då? Jobbat som dem flesta söndagar. Sedan var jag i stallet en sväng och mesade runt lite i sandlådan med carrotsticken (och Tose såklart.) Kan nu meddela att Tose kan spansk trav. Huuur coolt? Han vet precis vad jag menar så det är bara att träna in flowet så kommer det sitta kanon! Tränade lite på capriol också och det gjorde han minst lika bra. Så himla roligt :). Sist men inte minst tog jag igen alla vilodagar på gymmet med en timmes löpning/powerwalk på löpbandet. Det längsta jag höllt på faktiskt så stolt :). Ska hålla ett tal på tisdag i svenska som jag knappt börjat på. Snacka om yolo :)))). Friday, pleaaaase come, cuz I like you a lot. Jag älskar helger ♥. Sov fint! Gårre. 

 

Horse.

kategori: Hästar
Kan ju visa några bilder från fotograferingen i fredags. Hur fin häst till modell *.*? 

Well, just try to be normal for a sec.

kategori: Porträtt
Love you my crazy friend if you read this ♥

U mad bro?

kategori: Allmänt
Har haft en grym helg faktiskt! Utgång i fredags vilket va dökul. Wiie! Sen igår har jag mest chillat och lekt lite med fjärrutlösaren tillsammans med Lunne. Strax väntas jobb, sedan stall och gym. Måste träna idag. Haha. 
 
Detta börjar bli min "typical wilmapose." You mad bro? ;)

great day.

kategori: Allmänt
 

Animeringar.

kategori: Tips
Har fått frågor om hur jag gör mina rörliga bilder, så kallade GIF:ar eller animationer. Jag gör mina i Photoshop CS6. Klicka på window → workspace → 3D eller animation så kommer det komma up en timeline under bilder. På den klickar du "create frame animation". Där har ni en början till att skapa en GIF. Vill ni ha fortsättning får ni faktiskt kommentera det. Hah. Så bekväm är jag ;}. Nä men jag orkar inte lägga tid på sånt ni inte tycker är intressant att lära som ni förstår :). Lärde mig faktiskt att göra animeringar helt själv, tog dock vääldig lång tid innan det klickade i lilla hjärnkontoret hur man gick tillväga. Denna nedan gjorde jag på en minut kanske? 
 
 

Sick.

kategori: Allmänt
Hej! Jag har tyvärr gått och blivit jättesjuk. Don't know why eftersom mitt immunförsvar brukar vara finemang. Läste dock på en blogg att man kan bli sjuk av att träna för mycket eftersom kroppen utsätts för så mycket press att den lägger all energi på muskler och struntar i resten. Vad vet jag, men lät ganska trovärdigt eftersom jag aldrig blir sjuk. Och nu ganska rejält. Förkyld, feber, mindre slämhosta, täppt i näsan, and so on. Så idag är det min officiella riktiga sjukdag från skolan. Weho :D. #Proud. Legat och degat i sängen hela dagen innan jag bestämde mig för att åka till stallet och träna hästarna. Hade givetvis tackat ja till att träna Flame idag också så snacka att jag var helt slut när jag skulle åka hem. Höll på att dö ett tag x). Meen båda hästarn gick super så det var väldigt skönt! Blev lite markträning med båda. Flame var jättefin och lugn i longeringen med repet. Tose och jag har börjat träna spansk trav vilket går super. Något som han verkligen verkar tycka är roligt :).

Igår så var det jobb, med feber och allt. Åååh vad skönt, eller? Innan det så var jag faktiskt på stan och shoppade lite. Ååh va så länge sen de va. Såklart glömde jag kläderna i skolan också. #Skillz. Imorgon så blir det utgång. Ska bli sååå kul. Har gått och väntat på det hela veckan så ska fan inte låta förkylning och hela köret förstöra det. #KBK. Sen ska jag fota en häst i stallet imorgon också, så fullt upp!. PEACE.
 
 

kategori: Macintosh B
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

What have I done, wish I could run.

kategori: Allmänt
Tre uppgiftten klara.Yeey! Ska göra en skrivuppgift i eftermiddag sen känner jag mig klar med pluggeriet. Dutti hezt. Nu ska jag ut och ta lite luft tillsammans med Toseyto. Mys! Åh vad jag älskar att vara ledig ♥. Ni får ha superbra daaag ni som kikar in här! 
 

Today

kategori: Allmänt
Lever, mer eller mindre. Har börjat få sömnproblem så är ständigt trött utav allt annat som händer i livet. Men annars är det väl okej. Har studiedag imorgon. Thank gad?! Har fem uppgifter som ligger och trycker i bakhuvudet som jag verkligen inte orkar göra Ska försöka få ordning på alla imorgon. Wish me luck typ. Hur botar man ångest?. Nä men nu ska jag iväg för en promenad, stall och sedan gym. Ciao!

 

Saturday.

kategori: Allmänt
Heej! Haha, alltså förlåt för lamaste uppdateringen. Yes, sir! Måste börja med, THE VAMPIRE DIARIES! Åååh, jag tror denna säsongen kommer blir awesome. Har en känsla av det. Första avsnittet var jättespännande, och annorlunda. Ni borde verkligen se om ni inte gjort det :'). 
 
Igår så var jag ute och festade med mina "vanliga" och även nya klasskompisar. Sedan lördag, idag har jag umgåtts med min syster som hälsade på här hemma. Tillsammans hälsade vi på en fin vän i Jönköping. Kärlek till er båda ♥. Ikväll blev jag meddragen på utgång igen. Haha, ja. Tror det kommer bli kalaskul. Är typ hiphopkväll så kepsen är på :D. Hoppas ni har det bra! Ska svara på era kommentarer när jag hinner. Oki? :]
 
En av mina favoritbilder på finaste Ian Somerhalder som jag hittade på weheartit.com, vet dock inte riktigt vart. Hehe. westealit.com
 
 
 
 

Friday, please come.

kategori: Tvserier

Western-träning med bebis.

kategori: Macintosh B
Heej! Misstolkade säsongstarten av vampire diaries totalt. Trodde den trejde oktober var igår, så var det idag. #fail. Nåväl. Nu i eftermiddag har jag haft westernträning tillsammans med Tose. Yeey! En westernpolare till mig tränade oss. Jobbade mycket på ställning, övergångar, hållning, form osv så fick massa bra tips att ha med till kommande träningar. Väldigt givande. Jag har till exempel ridit med för korta stigbyglar ett tag som gör att jag hamnat i bakvikt i sadeln, vilket också syns på bilderna (och på sadeln.) Inte alls bra. Tur jag inte ridit så mycket med sadeln. Sedan fick jag tips på lite moment att utföra. Så nu ska vi lära oss spinna, for real ;). Men jättenöjd över Tose. Blev väldigt frustrerad ett tag i början när han verkligen inte gick fram för skänkeln och totalt ignorerade alla mina hjälper som en ryttare kan ha. Haha. Men det släppte ganska snabbt som med dem flesta ridpassen. Efter det var han väldigt mjuk och avslappnad, me like! Så idag bjuder jag på lite vardagliga träningbilder. Jag ser ut att vara gravid också när tröjan har åkt upp, stilpoäng. Men visst är han fin besbisen? Hjärtat ♥


 Ni får gärna lämna en kommentar om det är intressant med inlägg och bilder om ridpass ^^
 

 


 

Deep talk.

kategori: Allmänt
My emotions: scascvedvfdibnsdvmsdvsdv. Kunde typ inte sova inatt, vilket jag inte kunde göra i måndags heller så segaste huvudvärken i eftermiddag på jobbet där jag fick jobba ensam. Sedan fick sneryck för att vi inte hade något toastbröd (beroende utav toast, haha) och sen är de fel på mitt rum så all jävla värme från hela huset kommer hit. Fattar ni hur varmt det är? Alltså det är typ solsemester, fast utan sol. Ska gå och dö nu och sedan återupplivas för ännu en skoldag. FREDAG, JAG KAN INTE SE DIG, VART ÄR DU? Vampire diaries imorgon. Ååh. Kan inte beskriva min stora lycka i detta hemskt tråkiga blogginlägg. Buhu, sluta klaga Wilma. RYCK UPP DIG!!!!!
 

Tuesday.

kategori: Allmänt
Heej! Gaadh. Tiden räcker inte till. Haha måste bara skriva om "veckans mål". Hade tillsammans med hjärkontoret  där uppe i huvudet bestämt att jag skulle träna på gymmet varje dag innan skolan (på morgonen) måndag till fredag. Tror ni jag lyckades ;)? Haha, givetvis inte med mitt morgonhumör x). Värt ett försök iaf. Haha! Sjukt seg skoldag idag. Någon som har några peppande tips för att minska skoltrötthet? Please tell me and I will give you chocolate. Sedan hade jag pianolektion när jag väl kommit hem. Massa jobbiga melodier och ackord så massa hjärngympa. Blev heeelt slut, av att spela piano liksom xD. Sedan en sväng till stallet. Tränade med "long reins" fast med korta tyglar. Trodde Tose skulle vara väldigt obekväm (vilket han till en början var eftersom han inte gillar att ha någon precis bredvid sig) men om man aldrig vågar utmanar sina svagheter får man aldrig något veta. Men han var superduktig och vågade galoppa och sänka huvudet på halv-slapp tygel. Avslutade lite löst på volten i samma stil, och vet ni. VI longerade :'D. Det har vart vårt svagaste moment nu förtiden. Både jobbigt och tråkigt tycker bebis men oj vad dukitg han var. Dagens höjdpunkt, utan tvekan! Sist men inte minst köttat på gymmet. Bra avslut! 
 

Vampire.

kategori: Porträtt
Nå, vad säger ni. Rött eller blont :)? Om ni inte kan välja,vilken bild gillar ni mest? Tell me people :). Peace.
 
 

<

 Image and video hosting by TinyPic
Hej och Välkommen till min dagbok.
Wilma heter jag, galen och kreativ tjej på
23 år som befinner mig från staden Jönköping.

Tidigare studerat media/foto men
jobbar nu som lagermedarbetare och har en stark vision om att bli brandman. Jag bloggar tyvärr inte flitigt längre, men loggar in när jag känner för att dokumentera.

Är tidigare fodervärd åt min vita springare
Tose som bloggen kretsade mycket kring.
Blev himlens finaste ängel 180809 ♥

Idag är jag en stark och positiv individ som brinner för fotografering, inredning,
skapande, konst, träning, umgänge, hästar, mat, veganism,
jämdställdhet, psykisk ohälsa och mina katter! Vill du läsa mer om mig? Klicka här.