swirya

Who you are.

kategori: Musik



Monday.

kategori: Allmänt
Hej måndag! Helvetes dag. Haha nä, just kidding, men ganska nära. Började dagen med att dra till gymmet vid sextiden. Sedan till skolan vilket gick undan ganska snabbt faktiskt. Mådde dock asdåligt pga jag trötthet och hunger så jag och klasskompisen gick till närmsta pizzera när vi väl var hemma. Haha. Eftermiddagen har ägnats i stallet. Aktiverat Tose i hagen som var riktigt duktig. Fin galopp idag! Gick på bakbenen gjorde han också, fast såg mest ut som han skulle bryta båda två x'). Men väldigt pigg och fräsch när man taggade upp honom lite. Men det funkade, brukar det inte göra. Stolt matte, fin cirkusbuga, spansk skritt, back på handkommando och hela faderullan :). 
 
 
 

Mac in tosh B.

kategori: Macintosh B
Tose fortsätter att leverera! Idag har vi börjat tränat på form och skänkelvikning utan utrustning. Gick fint tack! Duktig kille :). 

Tears don't mean you're losing.

kategori: Hästar
Hej! Hamnar efter lite här känner jag. Haha. Vad har ni missat då? Inte jättemycket kankse ;). I fredags så var jag ute och galoppade med Toselino i skogen barbacka med halsringen. Var så himla länge sedan så blev en stor befrielse, speciellt när jag "släppte" honom helt på hemvägen. Frihetskänsla. Sedan blev det en impulsiv festkväll i jkpg på kvällen.

I lördags så jobbade jag (och Tose var såhäär nära på att lägga sig på kommando när jag hälsade på honom i hagen) haha. Idag så har jag mest sovit och vart i stallet med kameran. Blev väldigt förvånad när min före detta medryttarhäst kom gåendes mot hagen där jag stod. Ville typ lägga mig ner och gråta :(. Haha. Sommaren 2010 var verkligen min och Rulles tid. Saknar det alldeles för mycket. Nästan samtidigt som det bestämdes att han skulle bli "min" medryttarhäst så togs han lika snabbt ifrån mig vilket kom som ett riktigt slag i ansiktet. Mådde väldigt dåligt under en tid. Han betyder väldigt mycket för mig. Tror inte folk förstår det, men han var allt. Och där började jag gråta. Haha. Samtidigt som Rulle försvann tyckte jag synd om Tose och sen dess har jag inte släppt taget om honom. 

 
Tose, Rulle och Ztolt. 

Serious face.

kategori: Porträtt
 

This is how I feel.

kategori: Macintosh B
Åh, älskade vän! Ord kan inte beskriva honom. Haha sitter nästan här och gråter. Känslan när man drar sitt vardagliga hag-vissel och T glatt börjar möta upp en i hagen. Att sitta upp barbacka i sin rosa onepiece med endast ett rep runt halsen. Att rida runt helt utan krav. Bara sitta, andas och leva. Jag vet inte riktigt men det är något man själv måste uppleva, och att uppleva det med Tose måste vara något bland det bästa som finns. Att rida runt lite på banan varv ett varv. Känslan när han går lika bra barbacka, utan träns som han gör med full utrustning. I full harmoni och lycka. Att styra upp mot två små hinder och känna hur energin stiger. Att rida volter, mönster, byten och hoppa hinder. Att kunna ha sådan tillit. För världen är han bara en häst, men för mig är han en hel värld. Jag älskar honom ♥.

 
 
 
 
 

Me, myself and I.

kategori: Porträtt
 
 
 

Döbra.

kategori: Musik

Thursday.

kategori: Allmänt
God dag! Råkade försova mig lite idag. Woops. Så har kollat något avsnitt utav vampire diaries. Snart börjar säsong fem juu.. Ååh, ska bli så roligt ♥. Väntar på att klockan ska bli fyra så jag kan hämta min kamera hemma hos Lunne för att fota lite vampirebilder, fast med rött hår denna gången. Dags att fixa makeup och nyduschat hår så hoppas vi det blir något kul att visa här senare :D. Ha de bra! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wednesday.

kategori: Allmänt
Hejsvejs! Dem flesta vet ju var onsdagar innebär för mig. Woork. Fattar ni känslan när man inser att man fått ännu mer lön från sommarjobbet på industrin? Ååh lycka x 1000. Började typ asgarva vid bankomaten pga trodde inte vad ögonen just såg. Trodde dock att de var min lön från sjukhuset som det inte visade sig vara så nu kommer jag få ännu mer cash :''D. Cash is king ♥. Nu sitter jag här i sängen, spelat piano och sjungt för fulla muggar typ. Fabulous life of Wilma Seger. Yeepp. Funderar över morgondagen. Orkar inte göra mig ordning för att sova. Blö :(. Latheten själv. Haha ja, helt ointressant inlägg men det är såhär seg jag är på onsdagskvällar som dessa. Min underbara högtalare ↓ som jag köpte för några veckor sedan. Kärlek vid första ögonkastet ♥. Nä, ni får har de fint, ta väl hand om er! 

 

Portrait.

kategori: Porträtt
Haaj bloggelino! Sitter hos Lunne och redigerar lite bilder (se nedan) som jag tog på henne idag. Galet att jag inte fotat några portätt på människor alls sedan jag köpte min kamera i sommars. Crazy. Men nu fick jag äntligen en modell och ett fantastiskt magiskt fint ljus på köpet ♥. Bara att modellen ska bli nöjd med sig själv också vilket inte alltid är lika lätt x).. Har sleepover ikväll här hos Lunne med matlagning och godis, Höhö. Tack för alla fina kommentarer. Ska absolut inte klaga. TACK ♥. Sov braaa folket.
 
 

Lol.

kategori: Macintosh B
Haha kollar igenom massa bilder på syrrans dator. Det är SÅ kul :'). En kul grej är att det finns flera mappar som är döpta som "dålig träning". Dör xD. Kollat några videoklipp på mig och T där det går katastrofalt rent sagt. Haha så himla underhållande! Sitter med världens smile x'D. 

 
 

My beloved Macintosh.

kategori: Macintosh B
Hej hemsk måndag! Trött, hungrig, svim och spyfärdig på samma gång, hello monday ;). Väl hemma har jag donat lite bland bilder på syrrans dator. Efter det vart hos världen underbaraste häst, Tose som fick sig ett pass med halsringen i sandlådan idag. Han är heeelt fantastisk alltså! Börjar forma sig och lyssnar så otroligt bra för hjälperna, utan träns, utan sadel. Måste nästan dokumentera med ett videoklipp snart så ni kan se hur dukitg han faktiskt (blivit) är? (Alltså hade jag haft någon som frivilligt tyckt det vart kul att fota/filma så hade jag mer än gärna lagt mer tid på att fotografera mig och hästarna men det finns tyvärr ingen just nu.) Tose var i vilket fall superfin (och alla fina ord man kan säga) så det gjorde verkligen min dag. Sist men inte minst så köttade jag lite på gymmet så jag slipper ångesten på den fronten ;). 
 
Världens finaste första gången Sabina ← fotade oss. 

Good morning monday.

kategori: Foton
 

My favorite team.

kategori: Djur
 
 
 
 
 

Helgen.

kategori: Allmänt
Haft en helt fullpackad helg faktiskt. Me don't like :(. Nä, men skönt att ha något att göra såklart! I fredags så blev det utgång på krogen med vännerna. Förfestade hos mig vilket var jättemysigt. Tända ljus, fin musik och dans. Var en superbra kväll tills någon människa nocka mig rakt i huvudet på dansgolvet. Min näsa gör fortfarande ont :(. Köpte nya skor häromdagen utav min kompis också, jättefina tycker jag! Så tänkte inviga dom denna kvällen. Bra val? Neeej! Mina fötter dog. Skoskav överallt. Usch x). Att dem mer är svarta än vitaa just nu är ju inte kul i sig heller :'). Aja, sedan så planerade vår klass att ha loppis på lördagen (alltså igår) för att tjäna in startkapital tll vårt företag. Dygnade iprincip och åkte till jkpg igen vid halv sex. Var på loppis hela dagen, och ja, som folk säger, folk på loppis är något galna x). Väl hemma sov jag hela förmiddagen och natten. Idag är jag väl utvilad och redo för jobb, dock lite mörbultad i kroppen men vad gör man. Det är väl dessa kvällar man minns som mest ;)? 
 
 
 
 
 
 
 

Heei.

kategori: Foton
Heej! Ledsen att jag inte uppdaterat något. Eller nä, det är inte så att jag sitter och gråter. Har nog tröttnat lite bara. Inte på bloggen utan på grund utav för noll respons i form av kommentarer. Brukar sällan bry mig om det men när man lägger tid på något vill man gärna få lite inspiration och feedback tillbaka. Aja, det är så jag känner! Hoppas ni har det bra! Vardagliga kretsloppet leverar fan inte just nu. Ciao!
 
 

hej.

kategori: Allmänt
 
 

Autumn.

kategori: Foton
 

Rain.

kategori: Allmänt
Haaj! Världens skönaste söndag. Låång sovmorgon. Vaknade flera gånger och för varje gång jag somnade om drömde jag något nytt så ville inte riktigt vakna. Haha :'). Ridit lite dressyr med Tose i regnet idag faktiskt. Engelskt då alltså. Övergångar och fokus på att han ska svara upp direkt för skänkeln. Alltså skrattar åt egentligen hur dåliga vi är på då det, just pga att jag inte vill pressa honom. Men seriöst, det måste ju sitta att han ska gå undan för skänkeln x'). På ett schyst sätt såklart, små fina hjälper. Han arbetade bra som sjutton idag, i alla gångarter. Dressyrekipage var det faktiskt! Åh vilken bra känsla! Annars lagat mat, spelat piano och fotat lite. Skön söndag, minst sagt! Nu ska jag sova så jag ör utvilad tills imorgon :). Hoppas kommande vecka får något skoj att erbjuda. Typ en lååång sovmorgon ^^. Höhö!

 







Answers.

kategori: Allmänt
Paulina: 
Hur gör du för att bilderna ska hamna sådär bredvid varandra? :)
Svar: Jag laddar upp dem i 400 pixlar (går att ändra när du laddar upp bilder på blogg.se, beror dock på var du har för storlek på din blogg, min sida där jag skriver inläggen i är 800 pixlar bred och hälften av 800 är 400), sedan drar jag bara i ena bilden och placerar den så den hamnar bredvid den andra. Tips är att förhandsgranska innan du publicerar för att checka så det hamnar rätt. 

Agnes: ← klick. 
När du börjar trickträna en häst, vad börjar du med? Lixom, vad är "grunden" för dig?
Svar: Det allra första jag gör när jag arbetar med en häst från marken är att släppa den lös och studera den. Försöka finna ett lugn och göra hästen avslappnad. Sedan brukar jag arbeta med lite basic-grunder. Göra lite övningar så som inkallningar, följa john, stanna när jag stannar, fri lek osv. Känner man hästen tillräckligt mycket brukar trickträningen komma med tiden. Bara fantasin som sätter gränser. Det beror helt på individ och hur trygg den är i sig själv och med sin människa! 

Har för mig att du skrev att du gick media eller liknande? Har jag rätt? Isåfall, var det ett bra val
och trivdes du?:)
Svar: Yes, det gör jag! Jag själv tycker det var ett bra val då jag fortfarande har intresset för foto. Däremot så tycker jag (tyvärr) att jag borde fått ännu mer kunskap genom skolåren på gymnasiet än vad jag har idag. Läser inte foto i trean heller tyvärr. 

Felicia(Gammal obesvarad fråga) 
Skulle inte du kunna göra ett inlägg om alla tricks du kan göra med Tose? Skulle vara jättekul att se. :)
Svar: Visst kan jag det! Tar det i samma inlägg som detta. :) 

Trick som Tose kan: Puss, be/lägga huvudet på sne, flema, spansk skritt, vinka, stegra både från mark och rygg, yoga, bergsgeten, spagat, cirkusbuga, kompliment, buga, hålla i spöt, capriole (sparka bakut) början till kram och ligg. (Han kan ligga på kommando men inte vid alla alla tillfällen så det sitter inte riktigt säkert, sen har han visat att han kan sitta många gånger också när vi tränar på liggen :). Sen kan han backa på kommando både framifrån och bakifrån fast kanske inte är några trick direkt.
 
Vad lång listan har blivit faktiskt! Någon som har några idér på något nytt trick :D? Blir ju lite taggad nu. Haha! Är också lite sugen på att göra "challanges" en gång i veckan, dock inte med oaktiva läsare x). Hoppas ni är nöjda med svaren :). Ciao! (Tog aslång tid att skriva) 


[Foto: 1 Lisa ←, 2 Amanda, 3,4,10 Elin, 5,6,7,8 Sabina ←]

Blöow.

kategori: Macintosh B
Dagens skörd: Vart i skolan, kommit hem, storstädat köket och sedan vart i stallet och ridit ett pass i sandlådan med Tose vilket gick kasst. Han ville verkligen inte galoppa idag och det kändes som bakkärran var kilometer ifrån framdelen typ. Snart fredag, och sovmorgon. Ååh tack!

 

baby.

kategori: Ian Somerhalder
Bästa Ian ♥ [Källa21 DAGAR TILL THE VAMPIRE DIARIES SÄSONG FEEEEM. 
 

I need this.

kategori: citat
 

It's your choice!

kategori: Allmänt
Känner egentligen inte alls för att skriva något här eftersom jag inte fått en enda kommentar på min frågestund :(. Antingen har jag tråkiga läsare eller så har jag en tråkig blogg. It's your choice! I vilket fall så har jag idag vart på gymmet. Och nej tänker inte skriva hur mycket vikter jag tar :'). Haha just kidding. Men ska försöka komma tillbaka dit igen. Det är så himla lätt att sluta. En vilodag blir två, två blir tre osv. Kan ju inte vila hela tiden om man vill att det ska ske någon förändring xD. Höhö. Sedan vart och busat med Tose i hagen. Haha flocken fick värsta flippet när Tose upptäckte att dom hade öppnat upp en del utav hagen :'). Han var himla duktig, pigg och fräsch. Vet inte vad som hänt med honom riktigt! Haha. Var kommer all energi i från liksom? Aja, ska låta kroppen vila. Ciao! Bild från chappen 2012. :) 
 
 
 
 
 

I have my eyes on you.

kategori: Djur
 

Ny design & frågestund!

kategori: Allmänt
Hej! Tycker faktiskt vi kör på en frågestund här på swirya. har ni frågor om mig, om hästarna, min kamera, foto, redigering eller om bloggen? Bara fantasin som sätter gränser. :) Lämna en kommentar. Btw, har ni sätt att det har kommit upp en ny design? Den är inte riktigt klar men hittils så gillar jag den stark :). Jag håller hårt om sommarn med en del färgstakra bilder ;). Designen är gjord utav yasmine! ← klick.
 
 
 
 
 

Wrecking Ball.

kategori: Musik

Så himla grym är hon, legend!

My black beauty.

kategori: Djur
 

Pearl.

kategori: Allmänt
Ja, jag är dålig på att uppdatera, och ja det har vart bättre tider. Men måste ändå inflika och ge beröm till min fantastika häst som leverat så himla bra idag igen. Så himla klockren, utan att ens behöva sträcka tygeln i ridningen. Fina pärlan ♥
 
 
 

Saturday.

kategori: Porträtt
Hello lazy day! Hjälpt till päronen att städa ordning på trädgården. Annars har jag mest chillat en lördag som denna. Suttit framför pianot en lång stund också. Inget stall idag då tiden rann iväg så Tose får vilodag. Kan sitta fint det också! Sleep tight people! 
 
 

Friday baby.

kategori: Allmänt
Hej alla underbara läsare! Utöver skolan har jag vart en tripp i stallet och motionerat två hästkrafter. Så galet varmt idag. Flame har fått skutta lite högre idag i sandlådan. Fick till några fina språng och några mindre fina ;). Haha. Sedan kom Tose i full kareta med flocken när jag fyllde vatten så hämtade hjälmen och hoppade upp och red lite på honom också. Han var helt magiskt! Galopperade varv ett varv i ett tempo han aldrig visat förut på ridbanan. Helt på egen hand. Jag styrde upp mot hindrena som jag använde till Flame, låg runt 1 meter, och han hoppar. Fattar ni lyckan :'D? Jag och Tose, utan sadel, utan träns och utan tvång i värsta friska galoppen. Shit vad duktig han va! Svettig som sjutton blev han också. Drömmen ♥. Sedan har jag gjort mig ordning inför utgång som jag strax ske bege mig mot. Såhär ser jag ut i kväll. 
 
 
 
 
 

Show [HD]

kategori: Videos
Fick en kommentar om videon från showen så tänkte dela den här :). Jag valde att klippa den dock eftersom den skulle bli väldigt lång (och tråkig) annars. Som skrivet, både ris och ros. Tog med lite fail i galoppen. Jobbade som tusan för ett byte men skrutten ville inte galoppa alls. Men det är okej :). Däremot var det var kul att han ville galoppa lite från marken, han brukar ju bara göra det ibland när det passar ;). Enjoy! 
 

Kolla i HD, pleasee.. Kan man inte vara bäst kan man vara snyggast ;).

Lizzie.

kategori: Djur
 
 
 

Mango.

kategori: Djur
 
 
 

Good game.

kategori: Allmänt
God kväll! Jobbat hela eftermiddagen innan jag var hemma vid åtta och brummade till heztarna. Började med att tappa bilnyckeln i hagen </3. #gg. Men hittade den preciiiis när jag hade tänkt att ge upp.. Båda hästarna fick pinna runt i sandlådan (ridbanan, haha gulligaste beskrivningen) och jogga lite lugnt. Tose verkade storgilla sitt nya bett då han var superfin i både mun, sidor och för skänklar. Ett tredelat stång med kopparullar i mitten är favoritbettet för tillfället. Haha han var sjukt mesig för skuggorna av lampan vilket pansarvagnen förvånansvärt inte alls reagerade på. Ombytta roller? Fin och följsam eld på halvlång tygel idag. Trevligt faktiskt. Jag var dessutom knappt mörkrädd vilket jag ofta blir när jag är ensam på på ben. Dock extremt klantig pga bilnyckeln (tappade stallnyckeln innan det också) samt skar mig som fan i fingret igår. Ridning är en farlig sport! Yeepp.

Detta var ju ett tag sedan ;). Btw, 20k bilder på hårddisken nu. Var ju en del :'). Nya designen kommer snaaart, stay calm!
 

Tuesday.

kategori: Allmänt
Hej! Vad har hänt idag då? Vart i skolan som dem allra flesta vardagar. Har sedan haft första pianolektionen efter sommarlovet. Kuul :). Sedan har jag ridit Flame med de nya bettet jag köpte för några dagar sedan. Ett waterford med d-ringar som jag länge velat testa. Hon var himla stark och stel idag. Gav mig fan på att vi skulle klara göra byten från vänster till höger så jävla massa galopparbete blev det. Ridning har aldrig vart så krävande för mig som det är med Flame. Hur ofta känner man magmusklerna värka under ett ridpass liksom? Väldigt sällan? Eller händer det er också? Haha. Blev lite dragkamp och väldigt dålig ridning i mellan åt. Men vi får ta nya tag imorgon. Tose fick vila idag också pga tidsbrist. Imorgon eftermiddag väntas jobb och motion av två fyrbenta. Såhär tråkigt var detta inlägg :). Nu ska jag föra över alla mina bilder på min nyinköpta hårddisk ♥. Yeey. 

Btw, ni får väldigt gärna dela med er på saker jag kan skriva/visa. Är det något speciell ni vill läsa eller se så lämna gärna en kommentar. Mitt liv är tyvärr inte mycket roligare än dethär. Peace. 

  

Day of hell.

kategori: Allmänt
Skitdag är förnamnet! Vart äckligt trött idag. Bra start när man inser att ens smink ligger i en bil x antal mil bort. Skulle plocka upp en vän till mig efter skolan och hämta bilen i stan och sedan hämta ut min mobil som vart på reperation. Problem 1. Hittar inte min kompis och har ingen mobil så jag kan kontakta henne. 2. Hittar inte bilen. 3. Hittar inte företaget där jag ska hämta ut mobilen :'). Great! Tro det eller ej men jag hittade faktiskt stället. Tror ni mobilen funkar? Svar: Nej :)))))). Underbart! Sen har flera börjat avfölja mig här på bloggen också. Fick jättemycket motivation när jag kom upp i 55 prenumeranter att jag fotade efter skolan endast för att göra bloggen lite roligare. Och nu har det sjunkit igen. #fail. Ja men vad mer ska denna dag erbjuda? Det enda positiva med denna dag var hoppträning med Flame som gick fint tack. Slut på klagomål! Tack och hej för mig!

[Foto: Sabina]

Tosey.

kategori: Macintosh B
Både ris och ros idag på showen. Haha. Men Tose har skött sig väldigt bra så kan inget annat än vara stolt över honom! Tänkte först inte visa videon för vi failade en del, men vafan, livet, likaså träning är ju inte alltid en dans på rosor. Eller? Tog knappt några bilder alls. Sååå surt i efterhand för han var suuuperfin att kolla på! Mina fina häst ♥
 
 

<

 Image and video hosting by TinyPic
Hej och Välkommen till min dagbok.
Wilma heter jag, galen och kreativ tjej på
23 år som befinner mig från staden Jönköping.

Tidigare studerat media/foto men
jobbar nu som lagermedarbetare och har en stark vision om att bli brandman. Jag bloggar tyvärr inte flitigt längre, men loggar in när jag känner för att dokumentera.

Är tidigare fodervärd åt min vita springare
Tose som bloggen kretsade mycket kring.
Blev himlens finaste ängel 180809 ♥

Idag är jag en stark och positiv individ som brinner för fotografering, inredning,
skapande, konst, träning, umgänge, hästar, mat, veganism,
jämdställdhet, psykisk ohälsa och mina katter! Vill du läsa mer om mig? Klicka här.